Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Σκέρτσος: Δεν κρύβουμε ότι τα μέτρα είναι έμμεση πίεση για να εμβολιαστούν
[Ελεύθερος Τύπος]: Σκέρτσος: Δεν κρύβουμε ότι τα μέτρα είναι έμμεση πίεση για να εμβολιαστούν

[Ελεύθερος Τύπος]: Σκέρτσος: Δεν κρύβουμε ότι τα μέτρα είναι έμμεση πίεση για να εμβολιαστούν

Ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος μίλησε στο LIVE NEWS για τα νέα μέτρα που βάζουν «φρένο» στους ανεμβολίαστους πολίτες, την υποχρωετική τρίτη δόση για τους πολίτες άνω των 60 ετών και γιατί δεν μπορεί να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα στις Ένοπλες Δυνάμεις.

«Δεν παίρνουμε μέτρα μόνο για τους ανεμβολίαστους, υπάρχουν μέτρα ατομικής προστασίας και για τους εμβολιασμένους. Έχουμε πει ότι πρέπει να φορούν τις μάσκες του και να τηρούν τα πρωτόκολλα σε κλειστούς χώρους. Η ένταση των μέτρων αφορά το μικρό, αλλά σημαντικό ως προς τη μεταδοτικότητα, μέρος του πληθυσμού που είναι ανεμβολίαστο».

«Στοχεύουμε σε όσους δεν έχουν πάρει την απόφαση να εμβολιαστούν. Βλέπουμε ότι υπάρχει μεγάλος φόρτος στις ΜΕΘ, οι 9 στους 10 είναι ανεμβολίαστοι. Είναι μέτρα που προστατεύουν το σύστημα υγείας, τη δημόσια και την ατομική υγεία. Έχουμε παραπάνω από 360.000 συμπολίτες που τις τελευταίες 20 ημέρες έκαναν την Τρίτη δόση και 1,2 εκατ. πολίτες που έκαναν την τρίτη δόση. Είναι κάτι που πρέπει να κάνουμε όλοι. Ανεμβολίαστος θεωρείται και όποιος εμβολιασμένος πολίτης που έχει περάσει το εξάμηνο, τότε μειώνεται η ανοσολογική απόκριση του απέναντι στον κορωνοϊό», είπε.

«Μπλόκο» στους ανεμβολίαστους

Τα νέα μέτρα βάζουν «φρένο» στους ανεμβολίαστους, καθώς πλέον δεν θα μπορούν να μπαίνουν στους εσωτερικούς χώρους της εστίασης, σινεμά, θέατρα και γυμναστήρια ούτε με rapid test.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!