Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Ο ΣΥΡΙΖΑ στη μέγγενη Καλογρίτσα και… ΤτΕ
[Ελεύθερος Τύπος]: Ο ΣΥΡΙΖΑ στη μέγγενη Καλογρίτσα και… ΤτΕ

[Ελεύθερος Τύπος]: Ο ΣΥΡΙΖΑ στη μέγγενη Καλογρίτσα και… ΤτΕ

ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Ταχύτατα κινήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) μετά τα σχετικά αιτήματα που της υπέβαλε η προανακριτική επιτροπή για την εγγυητική των 3.000.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ΤτΕ κινείται ήδη και για τα δυο αιτήματα-ερωτήματα της προανακριτικής: Αφενός το άνοιγμα των λογαριασμών της CCC και του Χρ. Καλογρίτσα και αφετέρου στη διασαφήνιση, αν όντως έχει γίνει έλεγχος νομιμότητας για την προέλευση των 3.000.000 ευρώ, τα οποία έγιναν η εγγυητική επιστολή της Attica Bank με την οποία ο εργολάβος πήρε μέρος στον διαγωνισμό του 2016 για τις τηλεοπτικές άδειες.

Κρίσιμο σημείο θεωρείται η απόδειξη ή μη για τη διενέργεια του ελέγχου νομιμότητας των 3.000.000. Γι’ αυτό η ΤτΕ έχει ζητήσει ήδη στοιχεία από τράπεζες, αλλά και άλλες αρμόδιες αρχές (όπως η Αρχή για το Ξέπλυμα Βρόμικου Χρήματος). Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις αυτό μπορεί να σημαίνει ότι η ίδια η ΤτΕ δεν έχει πραγματοποιήσει έλεγχο νομιμότητας για τα 3.000.000 ευρώ, ίσως γιατί δεν ενημερώθηκε.

Σύμφωνα με άλλες εκτιμήσεις, η ΤτΕ συγκεντρώνει το σύνολο των στοιχείων που απαιτούνται, προκειμένου η απάντηση που θα σταλεί να είναι πλήρης και απολύτως τεκμηριωμένη. Σε κάθε περίπτωση όμως θα αποδειχθεί, π.χ., αν ο Ν. Παππάς είπε αλήθεια ή ψέματα, ότι έχει γίνει έλεγχος νομιμότητας για την εγγυητική της Attica bank κι όλα βρέθηκαν εντάξει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!