Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: ΣΥΡΙΖΑ: «Σκληρό ροκ» και πρόταση μομφής
[Ελεύθερος Τύπος]: ΣΥΡΙΖΑ: «Σκληρό ροκ» και πρόταση μομφής

[Ελεύθερος Τύπος]: ΣΥΡΙΖΑ: «Σκληρό ροκ» και πρόταση μομφής

Πρόταση μομφής κατά του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, ή κατά της κυβέρνησης συνολικά, μελετά ο ΣΥΡΙΖΑ, την εβδομάδα ψήφισης του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στα εργασιακά και παράλληλα κορύφωσης των αντιδράσεων, καθώς είναι προγραμματισμένη η απεργία της 10ης Ιουνίου.

Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν στον σημερινό πρωινό καφέ της Κουμουνδούρου, αλλά ο κ. Τσίπρας φέρεται να είναι πολύ κοντά στο να δεχθεί τις σχετικές εισηγήσεις, καθώς θέλει να καρπωθεί το κλίμα των αντιδράσεων, έναντι του ΚΚΕ και του Κινήματος Αλλαγής, που θα έχουν σκληρή στάση μέσα και έξω από τη Βουλή, για τη «μητέρα των μαχών», όπως έχει χαρακτηρίσει η αξιωματική αντιπολίτευση το εργασιακό νομοσχέδιο.

Σε πρώτο επίπεδο, με την πρόταση μομφής, ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί και θα συνεχίσει να επιχειρεί να αποκομίσει οφέλη από τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις. Δεν επιθυμεί, στο όνομα της δήθεν υπεύθυνης αξιωματικής αντιπολίτευσης, να παραχωρήσει το ρόλο της αντίδρασης στα κυβερνητικά σχέδια στο ΚΚΕ και στο ΠΑΜΕ.

Στόχοι

Για τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, όμως, η εβδομάδα που ξεκινά είναι κρίσιμη και η μάχη για το εργασιακό θα αποτελέσει πρόκριμα για τις επόμενες κινήσεις.

Πρώτον, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να επιτύχει τον πολιτικό/επικοινωνιακό του στόχο να αναδείξει τις αλλαγές στα εργασιακά ως επίθεση κατά των εργαζομένων και χατίρι των εργοδοτών, ως «κατάργηση 8ώρου, 5μέρου, απλήρωτες υπερωρίες, ρεπό αντί χρημάτων κ.λπ.», προκειμένου

να ανακόψει τον μεταρρυθμιστικό ρυθμό της κυβέρνησης ακόμα και με «επαναστατική γυμναστική», ώστε να μην αναδειχθούν οι πραγματικές πτυχές του εργασιακού νομοσχεδίου, όπως το «φρένο» στους επαγγελματίες συνδικαλιστές, η λήψη μέτρων σύγχρονων και άμεσα συνδεδεμένων με την έκφραση των δικαιωμάτων της πλειοψηφίας και όχι μιας μειοψηφίας, η ψηφιακή κάρτα και η εφαρμογή της κ.λπ.

Δεύτερον, επειδή είναι μείζων στόχος για την αξιωματική αντιπολίτευση να ανακόψει τον μεταρρυθμιστικό σχεδιασμό της κυβέρνησης, προκειμένου να μην αποκτήσει νέο βηματισμό, με αφετηρία το διάστημα της ύφεσης της πανδημίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!