Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: ΣΥΡΙΖΑ: Προβληματισμός για τις επιδόσεις στις δημοσκοπήσεις – Δεν πείθει πλέον ούτε τους ψηφοφόρους του
[Ελεύθερος Τύπος]: ΣΥΡΙΖΑ: Προβληματισμός για τις επιδόσεις στις δημοσκοπήσεις – Δεν πείθει πλέον ούτε τους ψηφοφόρους του

[Ελεύθερος Τύπος]: ΣΥΡΙΖΑ: Προβληματισμός για τις επιδόσεις στις δημοσκοπήσεις – Δεν πείθει πλέον ούτε τους ψηφοφόρους του

Του Γιάννη Ιωάννου

Ισχυρό προβληματισμό και συζήτηση για ριζικές αλλαγές στην αντιπολιτευτική τακτική προκάλεσε το τελευταίο κύμα των δημοσκοπήσεων στον ΣΥΡΙΖΑ.

Το μεγάλο θέμα συζήτησης είναι το γεγονός ότι ενώ είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση είδε κάποια ανησυχητικά σημάδια στον κρίσιμο τομέα αντιμετώπισης της πανδημίας, ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο αδυνατεί να καρπωθεί τη φθορά της, αλλά συνεχίζει να κινείται πολύ χαμηλά και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζουν τεράστιο ζήτημα αξιοπιστίας, έλλειψης εμπιστοσύνης και διαχείρισης. Ισως γι’ αυτό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πήρε πάνω του το θέμα του Ελληνικού -κόντρα στις εσωκομματικές αντιδράσεις που συνεχίζονται – αν και με αποσπασματικές ενέργειες το θέμα της εμπιστοσύνης δεν λύνεται.

Το δεύτερο θέμα είναι η διείσδυση που έχουν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και βασικές πολιτικές της κυβέρνησης στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Η υπόθεση Κουφοντίνα

Υπάρχουν ερωτήματα όπως η διενέργεια διαδηλώσεων, η στάση της κυβέρνησης στην υπόθεση Κουφοντίνα, όπου περισσότεροι από ένας στους τρεις ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ επικροτούν την κυβερνητική θέση ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ένας στους τέσσερις ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και περισσότεροι από ένας στους δύο ψηφοφόρους γενικά, την ίδια στιγμή που δηλώνουν ότι δεν είναι ευχαριστημένοι από τις πολιτικές της κυβέρνησης κατά της πανδημίας, την ίδια στιγμή πιστεύουν ότι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η κατάσταση σήμερα στην Ελλάδα θα ήταν χειρότερη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!