Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: ΣΥΡΙΖΑ: Κατηγορεί τη κυβέρνηση για ελλιπή εμβολιασμό στα νησιά χωρίς να ξέρει πληθυσμούς και ποσοστά
[Ελεύθερος Τύπος]: ΣΥΡΙΖΑ: Κατηγορεί τη κυβέρνηση για ελλιπή εμβολιασμό στα νησιά χωρίς να ξέρει πληθυσμούς και ποσοστά

[Ελεύθερος Τύπος]: ΣΥΡΙΖΑ: Κατηγορεί τη κυβέρνηση για ελλιπή εμβολιασμό στα νησιά χωρίς να ξέρει πληθυσμούς και ποσοστά

Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος, και στον ΣΥΡΙΖΑ φροντίζουν να το επιβεβαιώνουν καθημερινά.

Αυτή τη φορά, σχολιάζοντας την πρωθυπουργική δήλωση για εμβολιασμό των κατοίκων των νησιών με το εμβόλιο της Johnson & Johnson, δεν είπαν «ξεστοκάρουν Johnson & Johnson» όπως είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας όταν άνοιξε η πλατφόρμα για να εμβολιαστούν με AstraZeneca οι συμπολίτες μας από 30 έως 39.

Δεν τόλμησαν καν να διαφωνήσουν με την πρωτοβουλία, καθώς πριν από το άνοιγμα του τουρισμού είναι και θεωρείται επιβεβλημένη. Ωστόσο, σε κοινή τους δήλωση ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Τηλέμαχος Σαντορινιός, η πρώην υπουργός Τουρισμού Κατερίνα Νοτοπούλου και ο βουλευτής Χίου Ανδρέας Μιχαηλίδης, που διευθύνουν και τους αντίστοιχους τομείς του κόμματος, κατηγόρησαν τον πρωθυπουργό για «ανευθυνότητα και ανεμελιά», εξηγώντας ότι, «όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα πανελλαδικά στοιχεία, και ειδικά των νησιών, η Ελλάδα και οι νησιωτικοί προορισμοί κατατάσσονται στις τελευταίες θέσεις εμβολιασμού». Χρησιμοποίησαν μάλιστα τρία παραδείγματα νησιών, τη Ρόδο, τη Μύκονο και την Κέρκυρα, για να στοιχειοθετήσουν τον ισχυρισμό τους.

Η αλήθεια

Τα επίσημα στοιχεία άλλα δείχνουν. Τα νησιά, ιδίως τα μικρά νησιά, είναι όντως στις τελευταίες θέσεις του καταλόγου του εμβολιασμού στην Ελλάδα. Οχι επειδή έχουν μικρό ποσοστό εμβολιασμού, αλλά επειδή έχουν λιγότερους κατοίκους από άλλες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας και, βεβαίως, από τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Ετσι λοιπόν βλέπουμε ότι π.χ. στη Ρόδο με πληθυσμό 115.490 μόνιμους κατοίκους οι εμβολιασμένοι είναι 27.643 χιλιάδες, που σημαίνει ότι έχει εμβολιαστεί με την πρώτη ή και τη δεύτερη δόση το 23,9%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!