Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: ΣΥΡΙΖΑ: Φουντώνουν ο εμφύλιος και το κλίμα αμφισβήτησης στον Τσίπρα
[Ελεύθερος Τύπος]: ΣΥΡΙΖΑ: Φουντώνουν ο εμφύλιος και το κλίμα αμφισβήτησης στον Τσίπρα

[Ελεύθερος Τύπος]: ΣΥΡΙΖΑ: Φουντώνουν ο εμφύλιος και το κλίμα αμφισβήτησης στον Τσίπρα

Επίσπευση του συνεδρίου για να προλάβει να μην οργανωθεί η αμφισβήτηση εναντίον του μεθοδεύει ο Αλέξης Τσίπρας. Στόχος του είναι η επιβεβαίωση του ρόλου του ως Νο1 και όχι ως πρώτος μεταξύ ίσων όπως λέει η εσωκομματική αντιπολίτευση που ζητά συλλογική ηγεσία.

Στόχος του μία καθαρή νίκη έναντι εκείνων που τον αμφισβητούν.

Σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες, το επόμενο διάστημα συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ και κατόπιν η Κεντρική Επιτροπή για να αποφασίσει συνέδριο της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ τον Οκτώβριο και συνέδριο του κόμματος τον Νοέμβριο ή το αργότερο τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου.

Η απόφαση έχει ληφθεί πριν από την υπόθεση Κούλογλου, είναι όμως αλήθεια πως το ό,τι συνέβη με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ λειτούργησε ως μεγεθυντικός φακός για να αντιληφθεί και η κοινή γνώμη τι πραγματικά συμβαίνει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το πρόβλημα

Ο κ. Τσίπρας και η παρέα του με την οποία διοικεί τον ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούσαν να κρύψουν όλο αυτό το διάστημα ότι για ένα τμήμα του κόμματος ο Αλέξης Τσίπρας είναι η αιτία της αρνητικής πορείας του ΣΥΡΙΖΑ από τις εκλογές του 2019 και μετά, δηλαδή είναι το πρόβλημα και όχι η λύση.

Προσπαθούσαν να κρύψουν ότι η συζήτηση αυτή έχει λάβει διαστάσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και έχει καταφέρει να ενώσει πρόσωπα και δυνάμεις που στο παρελθόν κινούνταν παράλληλα. Πρόσωπα που πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ από το ΠΑΣΟΚ και από την ανανεωτική Αριστερά και δυνάμεις που ανήκουν στη συμμαχία της Ομπρέλας ή ακόμα αριστερότερα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είναι ενεργά μέλη του κόμματος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!