Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Συντάξεις: Ποιοι θα πάρουν τον Ιούνιο επιπλέον 120 έως 200 ευρώ το μήνα [πίνακες & παραδείγματα]
[Ελεύθερος Τύπος]: Συντάξεις: Ποιοι θα πάρουν τον Ιούνιο επιπλέον 120 έως 200 ευρώ το μήνα [πίνακες & παραδείγματα]

[Ελεύθερος Τύπος]: Συντάξεις: Ποιοι θα πάρουν τον Ιούνιο επιπλέον 120 έως 200 ευρώ το μήνα [πίνακες & παραδείγματα]

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΚΟΣ

Αυξήσεις στις συντάξεις που θα ξεπεράσουν για πολλούς και τα 120 ευρώ θα έχουν εντός του Ιουνίου οι συνταξιούχοι με 30 έτη ασφάλισης και άνω.

Οσοι αποχώρησαν με 40 έτη και μισθούς 2.650 ευρώ θα πάρουν αυξήσεις στις συντάξεις ως 190 ευρώ, ενώ με υψηλότερες αποδοχές θα ξεπεράσουν τα 200 ευρώ.

Οι αναπροσαρμογές στις συντάξεις θα γίνουν με επανυπολογισμό βάσει των ποσοστών αναπλήρωσης του νόμου 4670/2020 (νόμος Βρούτση) για όσους αποχώρησαν με χρόνο ασφάλισης πάνω από 30 έτη.

Ο επανυπολογισμός θα γίνει πρώτα στις συντάξεις για αυτούς με 30 έτη και άνω που αποχώρησαν με διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου, δηλαδή από 13 Μαΐου 2016 και μετά. Οι εν λόγω (νέοι) συνταξιούχοι θα πάρουν τις αυξήσεις σε μία δόση τον Ιούνιο και θα ακολουθήσουν τα αναδρομικά γιατί ο νόμος 4670 ισχύει από 1ης/10/2019, οπότε οι αυξήσεις «τρέχουν» ήδη με αναδρομικά 18 μηνών.

Τον επόμενο μήνα (Ιούλιο) θα γίνει ο επανυπολογισμός στις συντάξεις για τους παλαιούς συνταξιούχους που αποχώρησαν πριν από τον Μάιο του 2016 και οι συντάξεις τους χωρίστηκαν σε ανταποδοτική+εθνική σύνταξη και σε προσωπική διαφορά με τον επανυπολογισμό που έγινε από το νόμο Κατρούγκαλου.

Με τον νέο επανυπολογισμό όσοι έχουν πάνω από 30 έτη θα πάρουν αύξηση στο ποσό της ανταποδοτικής, αλλά η αύξηση θα πρέπει να είναι αρκετή ώστε να ξεπεράσουν την προσωπική διαφορά και να τη δουν στην τσέπη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!