Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Συντάξεις: Μπόνους στους συνταξιούχους που έχουν δύο Ταμεία [παραδείγματα]
[Ελεύθερος Τύπος]: Συντάξεις: Μπόνους στους συνταξιούχους που έχουν δύο Ταμεία [παραδείγματα]

[Ελεύθερος Τύπος]: Συντάξεις: Μπόνους στους συνταξιούχους που έχουν δύο Ταμεία [παραδείγματα]

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΚΟΣ

Μπόνους σε δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχους που ασφαλίστηκαν παράλληλα σε δύο ή περισσότερα Ταμεία φέρνει η νέα εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας που τακτοποιεί το χάος από τις ασφαλιστικές ρυθμίσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την παράλληλη ασφάλιση οι οποίες νομοθετήθηκαν με σειρά εγκυκλίων χωρίς να καταστεί εφικτό να εφαρμοστούν λόγω της πολυπλοκότητάς τους!

Η νέα εγκύκλιος ξεκαθαρίζει ότι όσοι έχουν ασφαλιστεί ταυτόχρονα σε δύο ή περισσότερους φορείς (π.χ. ΙΚΑ και ΤΕΒΕ για τα ίδια χρόνια ή Δημόσιο και ΤΣΜΕΔΕ ταυτόχρονα) μπορούν να επιλέξουν να πάρουν είτε δύο ανταποδοτικές συντάξεις και μια εθνική σύνταξη, είτε μια ανταποδοτική σύνταξη για τα περισσότερα χρόνια ασφάλισης και προσαύξηση για τον παράλληλο χρόνο που κατέβαλαν εισφορές στο δεύτερο Ταμείο.

Οι επιλογές αυτές διαχωρίζουν την παράλληλη ή και διαδοχική ασφάλιση σε δύο περιόδους: Ως τις 31/12/2016 που λειτουργούσαν αυτόνομα τα Ταμεία, και από 1/1/2017 που λειτουργούν με ενιαίο καθεστώς στον ΕΦΚΑ. Για τη δεύτερη περίοδο αυτό που λέει η εγκύκλιος είναι ότι οι ασφαλισμένοι μπορούν να αξιοποιήσουν την ασφάλιση του ΕΦΚΑ ως συνέχεια της ασφάλισης σε προηγούμενο φορέα (π.χ. ΟΑΕΕ, ΙΚΑ), αρκεί μετά το 2017 να ασκούν δραστηριότητα ή δραστηριότητες για τις οποίες θα υπάγονταν είτε στον ΟΑΕΕ είτε στο ΙΚΑ είτε και στους δύο αν συνεχίζουν εντός ΕΦΚΑ με δύο παράλληλες δραστηριότητες (π.χ. μισθωτός και επαγγελματίας).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!