Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Συντάξεις: Ήττα στο ΣτΕ για το εφάπαξ των αποστράτων
[Ελεύθερος Τύπος]: Συντάξεις: Ήττα στο ΣτΕ για το εφάπαξ των αποστράτων

[Ελεύθερος Τύπος]: Συντάξεις: Ήττα στο ΣτΕ για το εφάπαξ των αποστράτων

Eχασαν τη δικαστική μάχη στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας οι απόστρατοι ένστολοι για το ζήτημα της καταβολής του εφάπαξ χρηματικού ποσού που είχε περικοπεί το 2012.

Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει Ενώσεις Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας, οι οποίες ζητούσαν την ακύρωση της κοινής απόφασης των υπουργών Εργασίας και Οικονομικών για την «καταβολή εφάπαξ χρηματικού ποσού στα πρόσωπα του άρθρου 15 του ν. 4575/2018».

Με το νόμο αυτό, ενώ οι απόστρατοι έπρεπε να πάρουν το υπόλοιπο 50% της περικοπής που είχε συμβεί το 2012 στα μισθολόγια (το πρώτο 50% είχε δοθεί επί κυβέρνησης Σαμαρά με το νόμο 4307/2014), έλαβαν τελικά ένα εφάπαξ ποσό και όχι μόνιμη αύξηση στη σύνταξη που θα συνεπαγόταν η καταβολή του υπόλοιπου 50%. Εξαιτίας αυτής της ρύθμισης, οι απόστρατοι έχασαν μέρος της προσωπικής διαφοράς που πήραν με τον επανυπολογισμό του «νόμου Κατρούγκαλου».

Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του νόμου, προβλέφθηκε ότι η καταβολή στους απόστρατους των Ενόπλων Δυνάμεων, εφάπαξ χρηματικού ποσού, που αντιστοιχεί στη διαφορά μεταξύ της μηνιαίας σύνταξης που θα δικαιούνταν να λάβουν, εάν δεν είχαν μεσολαβήσει οι μισθολογικές διατάξεις του ν. 4093/2012 και αυτής που πράγματι τους κατεβλήθη, δεν επηρεάζει τον επανυπολογισμό-αναπροσαρμογή των συντάξεων κατά το άρθρο 14 του νόμου 4387/2016. Οι διατάξεις αυτές κρίθηκαν νόμιμες και συνταγματικές, με τη «βούλα» της Ολομέλειας του ΣτΕ.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!