Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Οι συνταγές της Μαρίκας: Η κληρονομιά γεύσεων που έθρεψαν την οικογένεια Μητσοτάκη σε ένα βιβλίο
[Ελεύθερος Τύπος]: Οι συνταγές της Μαρίκας: Η κληρονομιά γεύσεων που έθρεψαν την οικογένεια Μητσοτάκη σε ένα βιβλίο

[Ελεύθερος Τύπος]: Οι συνταγές της Μαρίκας: Η κληρονομιά γεύσεων που έθρεψαν την οικογένεια Μητσοτάκη σε ένα βιβλίο

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΝΤΑΡΑΚΗ

Η ιστορία είναι γνωστή και την ίδια στιγμή δεν είναι. Οσα και αν νομίζουμε ότι ξέρουμε, πάντα θα υπάρχουν και άλλα που θα μας εκπλήσσουν όταν έχουμε να κάνουμε με μια προσωπικότητα όπως η Μαρίκα Μητσοτάκη.

Μαχητική και συνάμα τρυφερή, πληθωρική και δοτική στον ίδιο χρόνο, ήταν μια γυναίκα που έζησε πολλές ζωές σε μία και σήμερα, εννιά χρόνια μετά τον θάνατό της, εξακολουθεί να αποκαλύπτεται. Μέσα από τα μάτια των παιδιών της, φυσικά. Και τον εγγονών και των δισέγγονών της. Αλλά και των συνταγών της. Ολων αυτών των φαγητών που προετοιμάστηκαν και μαγειρεύτηκαν για ένα τραπέζι, για πολλά τραπέζια, για την οικογένεια και για τους φίλους των παιδιών, για Ελληνες και για ξένους ηγέτες, για τις καλές και για τις δύσκολες στιγμές.

Κωνσταντίνος και Μαρίκα Μητσοτάκη με μερικά από τα εγγόνια τους.

«Το βιβλίο αυτό το πρωτοσκέφτηκα πριν από δέκα χρόνια ως ένα δώρο που ήθελα να κάνω στη μητέρα μου για τα ογδοηκοστά της γενέθλια. Της το πρωτοείπαμε με την αδελφή μου, την Κατερίνα, που θα αναλάμβανε τις συνταγές, στις 29 Νοεμβρίου του 2010, ημέρα των γενεθλίων της», γράφει στον πρόλογο της επανέκδοσης του βιβλίου «Μαρίκα Μητσοτάκη. Συνταγές με… Ιστορία», η κόρη της, Αλεξάνδρα Μητσοτάκη. Η ιδέα έγινε πράξη, το βιβλίο κυκλοφόρησε και δεν ήταν απλώς ένα ευρετήριο συνταγών, αλλά το ημερολόγιο μιας γεμάτης ζωής με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και την οικογένεια που δημιούργησαν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!