Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Σύνοδος Κορυφής: Ο Μητσοτάκης βάζει στο τραπέζι την τουρκική προκλητικότητα
[Ελεύθερος Τύπος]: Σύνοδος Κορυφής: Ο Μητσοτάκης βάζει στο τραπέζι την τουρκική προκλητικότητα

[Ελεύθερος Τύπος]: Σύνοδος Κορυφής: Ο Μητσοτάκης βάζει στο τραπέζι την τουρκική προκλητικότητα

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ

Μήνυμα αποφασιστικότητας από τους ηγέτες της Ε.Ε. απέναντι στη συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα, η οποία έχει λάβει το τελευταίο διάστημα χαρακτηριστικά περιφρόνησης και των Συμπερασμάτων του ίδιου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 1ης και 2ης Οκτωβρίου, επιδιώκει η χώρα μας κατά τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Οι νέες προκλήσεις της Αγκυρας τόσο απέναντι στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο με την πρόσφατη έξοδο του Oruc Reis εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας και την παραβίαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με τα Βαρώσια, αν και δεν βρίσκονταν στην ημερήσια διάταξη, συμφωνήθηκε, μετά τις πρωτοβουλίες του Ελληνα πρωθυπουργού, να συζητηθούν στις σημερινές εργασίες.

Στα Συμπεράσματα

Στόχος της Αθήνας είναι να υπάρξει αναφορά στο ζήτημα αυτό μέσα στο Κείμενο Συμπερασμάτων, με ισχυρή γλώσσα, αλλά και με τρόπο που θα είναι πιο απτός όσον αφορά την προοπτική για τα επόμενα βήματα σε σχέση με τις κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας. Επιδίωξη είναι να καταστεί σαφές ότι θα είναι ανοιχτό, σε περίπτωση συνέχισης των προκλήσεων, το ενδεχόμενο δρομολόγησης των διαδικασιών για ενεργοποίησή τους, σύμφωνα και με σχετικά άρθρα που αναφέρονται στο κείμενο Συμπερασμάτων του προηγούμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε ήδη ξεκάθαρο μήνυμα, προσερχόμενος χθες το απόγευμα στην έναρξη των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου: «Δυστυχώς, η Τουρκία φαίνεται να παραμένει συνεπής στην προκλητική της και επιθετική της συμπεριφορά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!