Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Οι συνεργασίες στην ατζέντα των 3+1 του ΚΙΝ.ΑΛ.
[Ελεύθερος Τύπος]: Οι συνεργασίες στην ατζέντα των 3+1 του ΚΙΝ.ΑΛ.

[Ελεύθερος Τύπος]: Οι συνεργασίες στην ατζέντα των 3+1 του ΚΙΝ.ΑΛ.

Σε δύο μήνες, 5 και 12 Δεκεμβρίου, το Κίνημα Αλλαγής επανεκλέγει τη Φώφη Γεννηματά ή εκλέγει νέο αρχηγό και ενώ όλοι οι πολιτικοί αναλυτές συμφωνούν ότι είναι μία πολιτική αναμέτρηση που μπορεί να φέρει σημαντικές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα και να προκαλέσει κινητικότητα στον χώρο της Κεντροαριστεράς, το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης είναι ελάχιστο έως μηδαμινό. Ακόμα και ανάμεσα στους υποστηρικτές και τους ψηφοφόρους του κόμματος.

Σήμερα, συνεδριάζει η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής για να ανακηρύξει και επισήμως τους υποψηφίους. Φώφη Γεννηματά, Ανδρέας Λοβέρδος, Νίκος Ανδρουλάκης, πιθανόν Χάρης Καστανίδης (αν υπερψηφιστεί από το σώμα η υποψηφιότητά του ή συγκεντρώσει τις 5.000 υπογραφές που χρειάζονται), ενώ έχει σχεδόν αποκλειστεί το ενδεχόμενο κάποιας έκπληξης της τελευταίας στιγμής.

Ο προεκλογικός αγώνας δεν έχει λάβει ακόμα έντονα χαρακτηριστικά ή χαρακτηριστικά διαίρεσης, αλλά ήδη υπάρχουν σενάρια μετεκλογικά για το πώς θα συνυπάρξουν κάτω από την ίδια στέγη οι συνυποψήφιοι τη 13η Δεκεμβρίου ή αν το αποτέλεσμα γεννήσει κάποια άλλη πολιτική κίνηση.

Κλειστά χαρτιά

Οι συνυποψήφιοι κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους και μένει να φανεί αν η πρόταση Λοβέρδου για debate στην ΕΡΤ με τη συμμετοχή δημοσιογράφων και δυνατότητα ερώτησης από υποψήφιο σε υποψήφιο θα γίνει δεκτή.

Μέχρι σήμερα και με δύο μήνες προεκλογικής αναμέτρησης να αναμένουν, το θέμα στο οποίο επισήμως έχει υπάρξει debate είναι το όνομα. Ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει επισήμως προτείνει το Κίνημα Αλλαγής να ξαναγίνει ΠΑΣΟΚ και η Φώφη έχει απαντήσει, μέσω κύκλων, ότι «η ψυχή του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται μέσα στο Κίνημα Αλλαγής». Αμφότεροι, όπως και οι συνυποψήφιοί τους, αποκρύπτουν το γεγονός ότι πέραν του πολιτικού/επικοινωνιακού ζητήματος υπάρχει και ένα μείζον οικονομικό/νομικό ζήτημα που αφορά στα βάρη του ΑΦΜ του ΠΑΣΟΚ. Βάρη τα οποία ουδείς θέλει να αναλάβει…

Ερωτηματικά, όμως, υπάρχουν για πολλά, με μεγαλύτερο και κρισιμότερο αυτό της πολιτικής συνεργασιών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!