Κυριακή, 11 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Συνεπιμέλεια: Τα παιδιά χρειάζονται και τους δύο γονείς – Οι 4 αλλαγές στο οικογενειακό δίκαιο
[Ελεύθερος Τύπος]: Συνεπιμέλεια: Τα παιδιά χρειάζονται και τους δύο γονείς – Οι 4 αλλαγές στο οικογενειακό δίκαιο

[Ελεύθερος Τύπος]: Συνεπιμέλεια: Τα παιδιά χρειάζονται και τους δύο γονείς – Οι 4 αλλαγές στο οικογενειακό δίκαιο

ΣΟΦΙΑ ΣΠΙΓΓΟΥ

Πεντακόσια σαρανταοκτώ σχόλια υποβλήθηκαν κατά τις πρώτες πέντε ημέρες που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση το πολυαναμενόμενο νομοσχέδιο «Μεταρρυθμίσεις αναφορικά με τις σχέσεις γονέων και τέκνων και άλλα ζητήματα οικογενειακού δικαίου». Η διαβούλευση λήγει την 1η Απριλίου και το ενδιαφέρον των πολιτών φαίνεται πως είναι τεράστιο για τη μορφή που θα έχουν οι τελικές διατάξεις του νομοσχεδίου.

Την «πρωτιά» σε σχολιασμό, κατέχει το άρθρο 13-Δικαίωμα επικοινωνίας, με 115 σχόλια τις πρώτες κιόλας ημέρες της ανάρτησης στη Διαβούλευση. Ακολουθούν το άρθρο 1 με τον σκοπό του νομοσχεδίου και 88 σχόλια και το άρθρο 5-Συμφέρον του τέκνου με 78 σχόλια.

Ζωηρός ήταν ο διάλογος γύρω από τον όρο «συνεπιμέλεια», ο οποίος συνδέθηκε με την πολυαναμενόμενη νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Δικαιοσύνης, αλλά δεν περιλήφθηκε στο τελικό κείμενο. Στον νομικό κόσμο ο όρος γονική μέριμνα αναφέρεται σε όλες εκείνες τις αποφάσεις που οι γονείς καλούνται και έχουν καθήκον να λάβουν κατά την ανατροφή των παιδιών τους, τα οποία λόγω της ανηλικότητας και ανάλογα κάθε φορά με την ηλικία τους δεν μπορούν να πάρουν από μόνα τους.

Πολλά τα σχόλια

Η σύγχυση των πολιτών σχετικά με το τι επιχειρεί να νομοθετήσει η κυβέρνηση είναι εμφανής. «Ο συγκεκριμένος νόμος θα έχει δύναμη και ισχύ μόνο στην περίπτωση που υιοθετηθεί το 2079/2015 ψήφισμα του Συμβουλίου της Ευρώπης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!