Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Τα συμπληρώματα διατροφής που έχουν ανάγκη οι 50ρηδες
[Ελεύθερος Τύπος]: Τα συμπληρώματα διατροφής που έχουν ανάγκη οι 50ρηδες

[Ελεύθερος Τύπος]: Τα συμπληρώματα διατροφής που έχουν ανάγκη οι 50ρηδες

Ποιά είναι τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής ανά περίπτωση

Οι ανάγκες σε θρεπτικά συστατικά διαφοροποιούνται ανά ηλικία, γεγονός που εξηγείται τόσο από τις φυσιολογικές αλλαγές που λαμβάνουν χώρα στο ανθρώπινο σώμα όσο περνούν τα χρόνια. Ακόμη και εάν μέχρι σήμερα δεν έχει χρειαστεί να λάβετε κάποιο φάρμακο ή συμπλήρωμα διατροφής, κοντά στην ηλικία των 50 ετών θα γίνει απαραίτητη η συμπλήρωση της δίαιτάς σας. Αυτό ισχύει φυσικά και στην περίπτωση που η διατροφή σας είναι ισορροπημένη.

Τα 50 θέλουν λίγο… σπρώξιμο

Η χρήση συμπληρωμάτων διατροφής μετά τα 50 είναι απολύτως εξειδικευμένη ανάλογα με την ανάγκη ή το οικογενειακό ιστορικό του καθενός.

Υγεία των οστών: Η ικανότητα των οστών να αναδημιουργούνται μειώνεται δραματικά μετά την ηλικία των 50 ετών, ιδιαιτέρως στις γυναίκες οι οποίες επηρεάζονται από τις ορμονικές διακυμάνσεις της εμμηνόπαυσης. Η υγεία των οστών υποστηρίζεται από τη βιταμίνη D και το ασβέστιο, των οποίων οι Συνιστώμενες Ημερήσιες Ποσότητες αυξάνονται μετά τα 50 έτη κατά 25% και 20% αντίστοιχα.

Υγεία της καρδιάς: Τα νοσήματα της καρδιάς αυξάνονται ραγδαία στον ελληνικό πληθυσμό. Οι κακές συνήθειες διατροφής και η απουσία άσκησης, το άγχος, το κάπνισμα και άλλοι παράγοντες, εντείνουν την ανάγκη για προστασία της καρδιάς και των αγγείων. Μπορεί να μην αισθανθείτε άμεσα τα οφέλη των συμπληρωμάτων διατροφής στην υγεία της καρδιά σας, όμως η δράση τους είναι μακροπρόθεσμη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!