Σάββατο, 10 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Τα συμπληρώματα διατροφής που- αποδεδειγμένα- ωφελούν την καρδιά
[Ελεύθερος Τύπος]: Τα συμπληρώματα διατροφής που- αποδεδειγμένα- ωφελούν την καρδιά

[Ελεύθερος Τύπος]: Τα συμπληρώματα διατροφής που- αποδεδειγμένα- ωφελούν την καρδιά

Μπορεί οι διατροφικές παρεμβάσεις να αποδεικνύονται πολύ πιο ευεργετικές για τη λειτουργία της καρδιάς, συγκρινόμενες με τη λήψη συμπληρωμάτων διατροφής, εντούτοις ,επ’ ουδενί δεν ακυρώνεται η θετική δράση ορισμένων συμπληρωμάτων.

Κάποια ειδικά συμπληρώματα, λοιπόν, μπορούν αξιόπιστα να βοηθήσουν θετικά στην εξέλιξη παθήσεων του καρδιαγγειακού συστήματος. Ας τα γνωρίσουμε:

Αντιοξειδωτικά: Έχει πλέον αναγνωριστεί ότι τα αντιοξειδωτικά συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση των βλαβών που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες στις μεμβράνες των κυττάρων και της απόθεσης των λιπών, συμπεριλαμβανομένης της χοληστερόλης. Έρευνες έχουν δείξει ότι μπορεί να βοηθήσουν στον έλεγχο της συσσώρευσης των αποθεμάτων λιπιδίων στις αρτηρίες.

Η βιταμίνη E, λ.χ. έχει αποδειχθεί, ότι συμβάλλει στη διατήρηση της υγιούς κυκλοφορίας του αίματος.

Επιπλέον, η τακτική λήψη βιταμίνης C με συμπλήρωμα διατροφής, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της πίεσης του αίματος.

Σελήνιο: Η έλλειψή του έχει συνδεθεί με ελαφρώς αυξημένη πιθανότητα εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων. Η πρόσληψη λελογισμένης ποσότητας σεληνίου μαζί με άλλα αντιοξειδωτικά, όπως β-καροτένιο, βιταμίνες C και Ε, ψευδάργυρο, μαγνήσιο, χαλκό, καθώς και συνένζυμο Q10, μπορεί να συμβάλλει στην καλή κυκλοφορία του αίματος.

Συνένζυμο Q10: Είναι σημαντικό για την «εκκαθάριση» των ελευθέρων ριζών και την παραγωγή ενέργειας στα κύτταρα. Η λήψη 30-100mg συνενζύμου Q10 την ημέρα, μπορεί να βελτιώσει το οίδημα, την αρρυθμία και τη γενική καρδιακή λειτουργία.

Ιχθυέλαια: Είναι η κύρια διατροφική πηγή των ωφέλιμων ωμέγα-3 λιπαρών οξέων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!