Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Συμπληρώματα  – vs – Διατροφή. Συγκριτικό τεστ για τη λειτουργία της καρδιάς
[Ελεύθερος Τύπος]: Συμπληρώματα  – vs – Διατροφή. Συγκριτικό τεστ για τη λειτουργία της καρδιάς

[Ελεύθερος Τύπος]: Συμπληρώματα  – vs – Διατροφή. Συγκριτικό τεστ για τη λειτουργία της καρδιάς

Πολλοί ισχυρίζονται ότι τα συμπληρώματα διατροφής αποτελούν ένα πρόσθετο μέτρο για την προστασία ή ακόμη και την ενίσχυση της λειτουργίας της καρδιάς. Τίποτα, όμως, δεν επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό αυτό. Αντίθετα, αυτοί που δικαιώνονται είναι οι γιατροί που συνιστούν διατροφικές παρεμβάσεις, όπως η μεσογειακή διατροφή ή η μείωση της πρόσληψης αλατιού.

Μάλιστα, μετα–ανάλυση ερευνητών από συνεργαζόμενους οργανισμούς στις ΗΠΑ, κατέδειξε ότι τα συμπληρώματα μπορεί να μην έχουν προστατευτικό αποτέλεσμα για την καρδιά, ενώ ορισμένα ενδέχεται ακόμη και να βλάψουν την καρδιαγγειακή υγεία.

Ποια συμπληρώματα μπήκαν στο «μικροσκόπιο»

Οι ειδικοί ανέλυσαν τα δεδομένα από 277 τυχαιοποιημένες ελεγχόμενες δοκιμές, στις οποίες συμμετείχαν σχεδόν 1 εκατομμύριο άνθρωποι. Εξέτασαν τις επιδράσεις της λήψης 16 συμπληρωμάτων διατροφής και οκτώ διαιτητικών παρεμβάσεων στην καρδιαγγειακή υγεία και τη θνησιμότητα.

Τα συμπληρώματα που μελετήθηκαν ήταν τα εξής: σελήνιο, πολυβιταμίνες, σίδηρος, φολικό οξύ, ασβέστιο, συνδυασμός ασβεστίου και βιταμίνης D, βήτα καροτένιο, αντιοξειδωτικά, πολυακόρεστα λιπαρά οξέα μακράς αλυσίδας και βιταμίνες Α, Β , Β-6, C, D και Ε.

Τι κατέδειξε για την καρδιά η σύγκριση συμπληρωμάτων και διατροφής

Οι διαιτητικές παρεμβάσεις περιλάμβαναν: τροποποίηση στα λιπαρά διατροφής, μείωση της πρόσληψης αλατιού (σε άτομα με φυσιολογική και υψηλή αρτηριακή πίεση), μείωση των κορεσμένων λιπαρών, μεσογειακή διατροφή, αύξηση της πρόσληψης ωμέγα-6 λιπαρών οξέων και υψηλότερη πρόσληψη ωμέγα-3.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!