Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: «Συμμαχία» του Athens Film Office με την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου
[Ελεύθερος Τύπος]: «Συμμαχία» του Athens Film Office με την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου

[Ελεύθερος Τύπος]: «Συμμαχία» του Athens Film Office με την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου

Σε κυψέλη πολιτισμού, μέσω της στρατηγικής συνεργασίας του Athens Film Office (AFO) του Δήμου Αθηναίων με την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου (ΕΑΚ), αναδεικνύεται το Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, με στόχο την ανάπτυξη της εγχώριας κινηματογραφικής παραγωγής, την προσέλκυση ξένων παραγωγών στην Αθήνα και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Το μνημόνιο συνεργασίας υπογράφηκε ανάμεσα στην Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ), ως φορέα υλοποίησης του AFO και την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου.

Το Athens Film Office που από τον περασμένο Μάρτιο λειτουργεί ως το Γραφείο εξυπηρέτησης και προσέλκυσης οπτικοακουστικών παραγωγών στην Αθήνα, υπό την «ομπρέλα» του Δήμου Αθηναίων, έχει ήδη συνεργαστεί με μέλη της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου σε γυρίσματα εντός της πρωτεύουσας. Στόχος, μετά την υπογραφή του μνημονίου, είναι η συμμετοχή του AFO και σε μία σειρά από καθιερωμένες δράσεις που φέρουν την «υπογραφή» της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, όπως:

– Στην ετήσια διοργάνωση και απονομή των Εθνικών Κινηματογραφικών Βραβείων «Ίρις», που αποτελεί την κεντρική δράση της ΕΑΚ.

– Στο Film Factory κατά το οποίο οι βραβευμένοι δημιουργοί και καλλιτεχνικοί συντελεστές της χρονιάς, μεταφέρουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους σε σπουδαστές και νέους συναδέλφους, μέσω μιας σειράς εξειδικευμένων σεμιναρίων και εργαστηρίων κινηματογράφου.

– Στο Ευρωπαϊκό Βραβείο Νεανικού Κοινού (Young Audience Award) κατά το οποίο έφηβοι απ’ όλη την Ευρώπη, υπό την καθοδήγηση έμπειρων κινηματογραφιστών, συζητούν, ανταλλάσσουν απόψεις και αξιολογούν επιλεγμένες ταινίες, βραβεύοντας εν τέλει την αγαπημένη τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!