Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Η σημασία των ιχνοστοιχείων για τον οργανισμό
[Ελεύθερος Τύπος]: Η σημασία των ιχνοστοιχείων για τον οργανισμό

[Ελεύθερος Τύπος]: Η σημασία των ιχνοστοιχείων για τον οργανισμό

Η χορήγηση ιχνοστοιχείων με τη μορφή ενός συμπληρώματος διατροφής, μπορεί να βοηθήσει το σώμα μας να λειτουργεί σωστά σε πολλά επίπεδα. Τα ιχνοστοιχεία είναι όλα απαραίτητα για τον οργανισμό μας, όμως ορισμένα από αυτά μπορεί να είναι ακόμη πιο ωφέλιμα για κάποιο μερίδιο του πληθυσμού, όπως π.χ. το χρώμιο για τους διαβητικούς.

Ανάλογα με τις ανάγκες του οργανισμού σας λοιπόν, συμβουλευθείτε τον φαρμακοποιό σας για να σας προτείνει το κατάλληλο συμπλήρωμα διατροφής, αν φυσικά το κρίνει απαραίτητο.

Δεν είναι μόνο ο σίδηρος…

Μπορεί να μην είναι τόσο δημοφιλή όσο ο σίδηρος, αλλά είναι εξίσου σημαντικά για την καλή λειτουργία του οργανισμού. Ο λόγος για τον χαλκό, το χρώμιο, το ιώδιο, το μολυβδαίνιο κ.α. Καθένα από αυτά είναι απαραίτητο για τον ανθρώπινο οργανισμό και ασκεί πολλές ωφέλιμες δράσεις σε αυτόν.

Παρακάτω αναφέρονται ενδεικτικά μερικές μόνο από τις πιο γνωστές δράσεις των ιχνοστοιχείων.

Ο χαλκός: υπάρχει σ’ όλο το σώμα, ενσωματωμένος σε οργανικά συμπλέγματα, όπως τα ένζυμα που εμπλέκονται στην εγκεφαλική λειτουργία και το κυκλοφορικό σύστημα, και έχει αντιοξειδωτική δράση. Η συνιστώμενη ημερήσια δόση για το χαλκό βάσει της ελληνικής νομοθεσίας είναι 1mg.

Το χρώμιο: είναι απαραίτητο για τις βασικές διεργασίες του μεταβολισμού της γλυκόζης καθώς δρα εντός του παράγοντα ανοχής στη γλυκόζη (Glucose Tolerance Factor, GTF), ενός οργανικού συμπλέγματος που ευνοεί τη δράση της ινσουλίνης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!