Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Συγκοινωνίες: Πιάνουν τιμόνι τον Μάρτιο 385 οδηγοί στην ΟΣΥ, 300 λεωφορεία με leasing στα ΚΤΕΛ Αττικής
[Ελεύθερος Τύπος]: Συγκοινωνίες: Πιάνουν τιμόνι τον Μάρτιο 385 οδηγοί στην ΟΣΥ, 300 λεωφορεία με leasing στα ΚΤΕΛ Αττικής

[Ελεύθερος Τύπος]: Συγκοινωνίες: Πιάνουν τιμόνι τον Μάρτιο 385 οδηγοί στην ΟΣΥ, 300 λεωφορεία με leasing στα ΚΤΕΛ Αττικής

Μ. ΞΥΠΝΗΤΟΥ

Τον επόμενο μήνα πρόκειται να πιάσουν… τιμόνι οι 385 νεοπροσληφθέντες οδηγοί λεωφορείων και τρόλεϊ της ΟΣΥ, ενώ θα προσληφθούν και 70 τεχνίτες σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ), Ιωάννη Γκόλια.

«Στην ΟΣΥ, όπου ολοκληρώθηκε η διαδικασία πρόσληψης, εκτιμούμε ότι οι οδηγοί των λεωφορείων, που χρειάζονται κάποια εκπαίδευση, αλλά όχι τόσο μεγάλη όσο των τρόλεϊ, θα αναλάβουν μέχρι τις 5 Μαρτίου, ενώ οι οδηγοί των τρόλεϊ θα αναλάβουν γύρω στις 15 Μαρτίου», είπε ο κ. Γκόλιας.

Οσο για τις Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ), εκτίμησε ότι «θα έχουμε οριστικούς πίνακες την επόμενη εβδομάδα», αλλά επειδή οδηγοί και τεχνίτες θέλουν αρκετά μεγαλύτερη εκπαίδευση, «θα αναλάβουν μέσα στον Μάιο και η ολοκλήρωση της ανάληψης των υπηρεσιών θα είναι μέχρι τον Ιούνιο».

Στο μεταξύ, όπως σημείωσε ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή, είναι σε εξέλιξη το σχέδιο ενίσχυσης των γραμμών του λεωφορειακού δικτύου, μέσω της ανάληψης συγκοινωνιακού έργου 60 γραμμών από τα ΚΤΕΛ Αττικής και της χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing) 300 λεωφορείων.

Μάλιστα, τόνισε πως αναμένεται η έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τα 300 λεωφορεία με leasing, τα οποία θα ενισχύσουν τις γραμμές στο κέντρο της Αθήνας και στις συγκοινωνιακά επιβαρυμένες περιοχές της Δυτικής Αθήνας, όπως το Χαϊδάρι, ώστε να δοθούν στους κατοίκους κι άλλες εναλλακτικές λύσεις και να ενισχυθεί περαιτέρω η σύνδεση του κέντρου του Χαϊδαρίου με το σταθμό της Αγ. Μαρίνας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!