Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Σέρρες: Ο κορωνοϊός έριξε τις διεθνείς τιμές και οι βαμβακοκαλλιεργητές διεκδικούν αποζημίωση
[Ελεύθερος Τύπος]: Σέρρες: Ο κορωνοϊός έριξε τις διεθνείς τιμές και οι βαμβακοκαλλιεργητές διεκδικούν αποζημίωση

[Ελεύθερος Τύπος]: Σέρρες: Ο κορωνοϊός έριξε τις διεθνείς τιμές και οι βαμβακοκαλλιεργητές διεκδικούν αποζημίωση

Στους δρόμους των Σερρών βγήκαν χθες το πρωί αγρότες της περιοχής.

Μεταξύ άλλων διεκδικούν αποζημίωση για τους βαμβακοκαλλιεργητές επειδή ο… κορονοϊός έριξε τις διεθνείς τιμές! Συγκεκριμένα, πέρσι οι τιμές για το βαμβάκι κυμαίνονταν από 47 έως 49 λεπτά του ευρώ το κιλό, ενώ φέτος μειώθηκαν στα 25 έως 35 λεπτά.

Οι αγρότες παραδέχονται ότι η πανδημία αύξησε τις τιμές πώλησης σε διάφορες καλλιέργειες, όπως του καλαμποκιού και των σιτηρών, αλλά τις μείωσε στο βαμβάκι. Επομένως, ζητούν την αποζημίωση των συγκεκριμένων καλλιεργητών!

Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν περίπου 40 τρακτέρ, τα οποία αρχικά συγκεντρώθηκαν στο σταθμό του ΟΣΕ και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία με κατεύθυνση την Aντιπεριφέρεια Σερρών.

Στη λίστα των αιτημάτων των αγροτών είναι να δοθεί λύση στο πρόβλημα των προστίμων που επιβάλλονται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, να αρθεί το «πράσινο τέλος» για τους αγρότες, αλλά και να δοθούν οι αποζημιώσεις των πληγέντων της κακοκαιρίας «Λέανδρος».

Οι αγρότες κατέθεσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στον αντιπεριφερειάρχη Σερρών, κ. Σπυρόπουλο, αλλά και σε δύο βουλευτές της αντιπολίτευσης, και συγκεκριμένα στον Λευτέρη Αβραμάκη, βουλευτή Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ, και στον Κωνσταντίνο Μπούμπα, βουλευτή Σερρών της Ελληνικής Λύσης.

Οι κινητοποιήσεις πρόκειται να συνεχιστούν και σε άλλους νομούς, με τους αγρότες της Θεσσαλονίκης να συσπειρώνονται ώστε να προχωρήσουν σε συγκέντρωση την επόμενη εβδομάδα. Νωρίτερα χθες, αγρότες των Κουφαλίων Θεσσαλονίκης, αλλά και των Αθύρων Πέλλας, προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας με τα τρακτέρ τους στα Κουφάλια.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!