Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: ΣΕΦ-Βουλιαγμένη με ορθοπεταλιές: Πώς τα ποδήλατα στους δρόμους, θα αλλάξουν την πόλη
[Ελεύθερος Τύπος]: ΣΕΦ-Βουλιαγμένη με ορθοπεταλιές: Πώς τα ποδήλατα στους δρόμους, θα αλλάξουν την πόλη

[Ελεύθερος Τύπος]: ΣΕΦ-Βουλιαγμένη με ορθοπεταλιές: Πώς τα ποδήλατα στους δρόμους, θα αλλάξουν την πόλη

ΜΑΡΙΝΑ ΞΥΠΝΗΤΟΥ

Τις υποδομές ώστε να πραγματοποιούνται ασφαλείς… ποδηλατάδες από τον Πειραιά έως τη Βούλα και εν συνεχεία έως το Σούνιο διασφαλίζει η κυβέρνηση.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου αλλά και την ανάγκη για πράσινες μετακινήσεις που δημιούργησε η πανδημία, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξήγγειλε σε ειδική εκδήλωση στη Γλυφάδα τη δημιουργία ποδηλατόδρομου μήκους 22 χλμ.

Ο πρωθυπουργός τόνισε τη σημασία που έχει «να δώσουμε τη δυνατότητα στους συμπολίτες μας να χρησιμοποιούν το μέσο που εξ ορισμού είναι το πιο φιλικό στο περιβάλλον».

Κατά την ομιλία του υπενθύμισε τα κίνητρα που έχουν δοθεί για τα ηλεκτρικά ποδήλατα, ένα πρόγραμμα που όπως είπε πάει εξαιρετικά και επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξει το απαραίτητο δίκτυο ποδηλατοδρόμων.

Το έργο

Στο πλαίσιο αυτό, υλοποιείται η ποδηλατική διαδρομή αρχικά από τον Πειραιά μέχρι τη Βούλα και τελικά μέχρι το Σούνιο, ένα έργο συνολικού μήκους 70 χιλιομέτρων.

Η πρώτη φάση του έργου θα είναι το τμήμα 22 χλμ. που θα συνδέει το ΣΕΦ μέχρι τη Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη.

Η κύρια χρηματοδότηση του έργου θα γίνει με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά και από κάποια κονδύλια του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης». Το συντονισμό των εμπλεκόμενων δήμων θα έχει η Περιφέρεια Αττικής.

«Αυτό το έργο έχει σημασία γιατί σηματοδοτεί την ανάγκη της Αθήνας να ανοιχτεί προς τη θάλασσα και είναι να απορεί κανείς γιατί μας πήρε τόσες δεκαετίες», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!