Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: ΣΕΦ… τεστ με το βλέμμα στο αύριο
[Ελεύθερος Τύπος]: ΣΕΦ… τεστ με το βλέμμα στο αύριο

[Ελεύθερος Τύπος]: ΣΕΦ… τεστ με το βλέμμα στο αύριο

Τη δημιουργία ενιαίου πεζόδρομου και ποδηλατόδρομου μήκους 22 χιλιομέτρων από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) ως τη Βουλιαγμένη και εν συνεχεία μέχρι το Σούνιο, στο πλαίσιο των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης και του Σχεδίου «Ελλάδα 2.0», εξήγγειλε, πριν από λίγες ημέρες, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ειδική εκδήλωση στην παραλία της Γλυφάδας.
Το σχέδιο ανάπλασης του παραλιακού μετώπου, που, πλέον, θα έχει ένα ευδιάκριτο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, έχει ως αφετηρία το ΣΕΦ και αυτό δεν είναι τυχαίο.

Αντιθέτως, είναι εμφανές ότι το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, το τελευταίο διάστημα, αποτελεί τοπόσημο επενδυτικών ευκαιριών και ανάπτυξης, τόσο για το παραλιακό μέτωπο όσο και για τον Πειραιά.

Ηδη, για την ανάπλαση του χώρου πέριξ των αθλητικών εγκαταστάσεων και τη χωροθέτηση ειδικών ποδηλατικών και περιπατητικών διαδρομών είχε εξασφαλισθεί η αναγκαία χρηματοδότηση ύψους 2,5 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής. Οι διαδρομές θα συνδεθούν με το μεγαλεπήβολο έργο, που θα φέρει τους κατοίκους των πόλεων του παραλιακού μετώπου πιο κοντά στη θάλασσα.

Υπερσύγχρονο

Οι συντονισμένες προσπάθειες της διοίκησης, από την πρώτη στιγμή, και παρά τα συνεχώς μειούμενα -ελέω πανδημίας- έσοδα από εκδηλώσεις και άλλες δραστηριότητες, συνέβαλαν στο να μετατραπεί το ΣΕΦ σταδιακά σε ένα υπερσύγχρονο και ανταποδοτικό cluster υγιούς επιχειρηματικότητας.

Εδωσε τα πρώτα δείγματα γραφής με την παρουσίαση του ολιστικού σχεδίου ανάπτυξης του Σταδίου, όπου και ουσιαστικά παρουσίασε το όραμα για ένα νέο ΣΕΦ με ισόρροπη ανάπτυξη της αθλητικής, πολιτισμικής, ψυχαγωγικής και περιβαλλοντικής του ταυτότητας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!