Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Σχολεία: Μαθήματα σεξουαλικής επιμόρφωσης από τη νέα σχολική χρονιά
[Ελεύθερος Τύπος]: Σχολεία: Μαθήματα σεξουαλικής επιμόρφωσης από τη νέα σχολική χρονιά

[Ελεύθερος Τύπος]: Σχολεία: Μαθήματα σεξουαλικής επιμόρφωσης από τη νέα σχολική χρονιά

ΕΛΠΙΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ

Η πληθώρα των καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση και σεξουαλική κακοποίηση που τις τελευταίες μέρες απασχολεί τη δημόσια σφαίρα επαναφέρει στο τραπέζι το ζήτημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία.

Μία πρωτοβουλία που κατά καιρούς έχει απασχολήσει τις προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου Παιδείας, προκαλώντας όμως παράλληλα πολλές αντιδράσεις, με αποτέλεσμα αρκετές ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση να γίνονταν στο παρελθόν αποσπασματικά ή να διαρκούσαν μικρό χρονικό διάστημα.

Φέτος, σε πιλοτική εφαρμογή, δηλαδή σε έναν μικρό αριθμό σχολείων, ξεκίνησε η πρωτοβουλία των «Εργαστηρίων Δεξιοτήτων», μιας σειράς θεματικών ενοτήτων που στόχο έχουν την ανάπτυξη δεξιοτήτων των παιδιών ξεκινώντας από το Νηπιαγωγείο. Εντός αυτών περιλαμβάνεται και η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, με στόχο, όπως έχει υποστηρίξει και δημόσια η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, αυτή η πρωτοβουλία να επεκταθεί στο σύνολο των σχολικών μονάδων, από τον Σεπτέμβρη του 2021.

Ψυχολόγοι και ειδικοί εκπαιδευτικών ζητημάτων υποστηρίζουν το πόσο σημαντική είναι η συμβολή του σχολείου και των εκπαιδευτικών στη σωστή ενημέρωση του παιδιού και του εφήβου, ώστε να γνωρίζει τα δικαιώματά του πάνω στο σώμα του και πώς να αποτρέπει ενέργειες σε περίπτωση που κάποιος θέλει να παραβιάσει τα όριά του.

«Η πρόληψη είναι πάντα η καλύτερη απάντηση. Πρώτα πρέπει να επιμορφωθούν οι εκπαιδευτικοί και στη συνέχεια τα παιδιά γι’ αυτά τα θέματα», αναφέρει στον «Ε.Τ.» η κλινική ψυχολόγος, σύμβουλος της Γ.Γ. στη Γραμμή Υποστήριξης SOS 15900 Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων Εύη Λεζγή και συνεχίζει: «Είναι υπέρμετροι ο φόβος και η απειλή που αισθάνονται τα παιδιά σε αυτές τις περιπτώσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!