Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | LIFESTYLE - MEDIA | [Ελεύθερος Τύπος]: Σχέσεις και σεξ: Τι συμβαίνει όταν σβήνει η ερωτική επιθυμία;
[Ελεύθερος Τύπος]: Σχέσεις και σεξ: Τι συμβαίνει όταν σβήνει η ερωτική επιθυμία;

[Ελεύθερος Τύπος]: Σχέσεις και σεξ: Τι συμβαίνει όταν σβήνει η ερωτική επιθυμία;

Σε πολλά ζευγάρια έχει παρατηρηθεί σεξουαλική απομάκρυνση. Ενώ στη σχέση τους υπερισχύει η αγάπη, η συντροφικότητα και η ασφάλεια, το σεξ εξαλείφεται σταδιακά.

Υπάρχει σημαντική διαφορά στο συναίσθημα της αγάπης και στο συναίσθημα της ερωτικής έλξης και επιθυμίας.

ΤΙ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ;

Οι λόγοι που μπορεί να οδηγήσουν σε αυτή τη σεξουαλική απομάκρυνση είναι ποικίλοι. Η υπερβολική οικειότητα απομακρύνει το σεξουαλικό πόθο. Η υπερ-φροντίδα και η υπερ-προστασία, η παραμέληση του εαυτού και της εξωτερικής εμφάνισης και η χαλάρωση κάποιων προσωπικών ορίων αντιτίθενται στην ερωτική επιθυμία. Εμποδίζεται η ερωτική έκφραση του ενός συντρόφου από τον άλλον.

Η έντονη καθημερινότητα, οι υποχρεώσεις, η σωματική και ψυχική κούραση, τα οικονομικά προβλήματα και άλλες δυσκολίες που προκύπτουν εξαιτίας κοινωνικών ή οικογενειακών λόγων προκαλούν τη μείωση του ερωτικού ενδιαφέροντος. Το σεξ μοιάζει σαν κάτι αδιάφορο και μη απαραίτητο στην καθημερινότητα του ζευγαριού. Είναι πολλές οι περιπτώσεις που αναφέρονται σε σεξουαλική συνεύρεση με συχνότητα λίγες φορές μέσα σε ένα ημερολογιακό έτος.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ

Η ψυχική υγεία ενός ανθρώπου διαδραματίζει σημαντική επιρροή στην ερωτική διάθεση. Αν πάσχει από κατάθλιψη, αγχώδη διαταραχή, ή άλλες διαταραχές διάθεσης ή αν μέσα του κυριαρχούν αρνητικά συναισθήματα, όπως χαμηλή αυτοεκτίμηση, φόβος αποτυχίας και απόρριψης , καθίσταται δυνατόν η σεξουαλική διάθεση να εμφανίζει χαμηλά ποσοστά και συνήθως η λίμπιντο είναι μειωμένη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!