Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Σχέδιο «ασφαλής επιστροφή στα θρανία» – Ποιες οι οδηγίες για το άνοιγμα δημοτικών και νηπιαγωγείων
[Ελεύθερος Τύπος]: Σχέδιο «ασφαλής επιστροφή στα θρανία» – Ποιες οι οδηγίες για το άνοιγμα δημοτικών και νηπιαγωγείων

[Ελεύθερος Τύπος]: Σχέδιο «ασφαλής επιστροφή στα θρανία» – Ποιες οι οδηγίες για το άνοιγμα δημοτικών και νηπιαγωγείων

ΕΛΠΙΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε χθες παρατείνονται τα αυστηρά μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού στα σχολεία μέχρι και το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Αναλυτικές οδηγίες για τον επαρκή αερισμό των διδακτικών αιθουσών, διαφορετικές ώρες προσέλευσης των μαθητών και τεστ στους εκπαιδευτικούς περιλαμβάνει το νέο επικαιροποιημένο σχέδιο επιστροφής στα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου.

Με τους ειδικούς να δίνουν από την προηγούμενη Πέμπτη το πράσινο φως για επαναλειτουργία των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ακόμα και στις κόκκινες περιοχές που βρίσκονται υπό αυστηρό «lockdown», οι εκπαιδευτικοί βρέθηκαν χθες στα σχολεία τους με στόχο να προετοιμάσουν και τις τελευταίες λεπτομέρειες ώστε να υποδεχθούν με ασφάλεια τους μαθητές. Το κάθε σχολείο ανάλογα με τον αριθμό των μαθητών του αλλά και τις ιδιαιτερότητες των κτιριακών του υποδομών αποφάσισε το αν θα εφαρμόσει τις διαφορετικές ώρες προσέλευσης (σ.σ. με διαφορά ενός 10λέπτου) ώστε να περιοριστεί ο συνωστισμός γονέων αλλά και μαθητών στις εισόδους των σχολείων. Σε σχολικές μονάδες όπου συστεγάζονται πολλά σχολεία επιλέχθηκε αυτή η δυνατότητα σε δύο ή τρεις φάσεις προσέλευσης, ενώ αξιοποιήθηκαν όπου υπήρχαν και οι διαφορετικές είσοδοι των σχολείων.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πανδημία, η καθηγήτρια Παιδικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου χαρακτήρισε «διακριτικούς ήρωες» τους εκπαιδευτικούς που κατάφεραν να κρατήσουν ζωντανή μέσω της τηλεκπαίδευσης την εκπαιδευτική διαδικασία και να τραβήξουν το ενδιαφέρον των μαθητών, ενώ υπογράμμισε ότι προτεραιότητα της επιτροπής είναι το άνοιγμα των σχολείων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!