Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Σχέδιο «Αλκυονίδες» από την ΕΛ.ΑΣ. το Σαββατοκύριακο – Έλεγχοι σε βουνά, παραλίες και πάρκα
[Ελεύθερος Τύπος]: Σχέδιο «Αλκυονίδες» από την ΕΛ.ΑΣ. το Σαββατοκύριακο – Έλεγχοι σε βουνά, παραλίες και πάρκα

[Ελεύθερος Τύπος]: Σχέδιο «Αλκυονίδες» από την ΕΛ.ΑΣ. το Σαββατοκύριακο – Έλεγχοι σε βουνά, παραλίες και πάρκα

Π. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, Γ. ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ

Σχέδιο… Αλκυονίδες της Ελληνικής Αστυνομίας λόγω… καύσωνα. Eντονη αστυνομική παρουσία και εκτεταμένους ελέγχους σε βουνά, θάλασσες, πάρκα και αθλητικούς χώρους προβλέπει ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ., με τους αρμόδιους αξιωματικούς να ανησυχούν για πιθανή μαζική έξοδο πολιτών που θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, για μικρές εξορμήσεις εντός των πόλεων διαμονής τους.

Οι εικόνες από την ημέρα Θεοφανίων με τις γεμάτες παραλίες του Φαλήρου, τις εκδρομές πολιτών στη λίμνη Μπελέτσι στις ανατολικές πλαγιές της Πάρνηθας, αλλά και ο συνωστισμός έξω από τις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ προκάλεσαν συναγερμό στις υγειονομικές αρχές, με αρκετούς λοιμωξιολόγους να επισημαίνουν πως τέτοιες συμπεριφορές ευνοούν την περαιτέρω διασπορά της πανδημίας του κορoνοϊού.

Γι’ αυτόν τον λόγο οι αστυνομικοί έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν αναφορικά με τα απαιτούμενα έγγραφα μετακίνησης προκειμένου να αποφευχθούν οι άσκοπες μετακινήσεις μακριά από τον τόπο κατοικίας. Το συγκεκριμένο σχέδιο περιλαμβάνει τη μεταφορά των αστυνομικών ελέγχων τόσο στους ορεινούς όγκους της Αθήνας (Πάρνηθα, Πεντέλη, Υμηττός) όσο και στο παραθαλάσσιο μέτωπο σε νότια προάστια και Πειραιά.

Εντός αστικού ιστού, πλατείες, πάρκα και άλση αναμένεται να βρίσκονται υπό επιτήρηση, με σκοπό την αποφυγή μεγάλων συναθροίσεων. Παράλληλα, αστυνομικοί έλεγχοι θα πραγματοποιούνται και σε μεγάλους υπαίθριους αθλητικούς χώρους και μαρίνες, σημεία όπου αρκετός κόσμος έδειχνε προτίμηση και τις ημέρες των γιορτών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!