Σάββατο, 12 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Ελ Σαλβαδόρ: Υιοθετεί το Bitcoin ως επίσημο νόμισμα, δίπλα στο δολάριο
[Ελεύθερος Τύπος]: Ελ Σαλβαδόρ: Υιοθετεί το Bitcoin ως επίσημο νόμισμα, δίπλα στο δολάριο

[Ελεύθερος Τύπος]: Ελ Σαλβαδόρ: Υιοθετεί το Bitcoin ως επίσημο νόμισμα, δίπλα στο δολάριο

Το Ελ Σαλβαδόρ κατέστη η πρώτη χώρα διεθνώς, που πρόκειται να αναγνωρίσει το Bitcoin ως επίσημο μέσο συναλλαγών.

Χθες το βράδυ, το Κογκρέσο του Ελ Σαλβαδόρ υπερψήφισε την σχετική πρόταση του Προέδρου της χώρας, Ναγίμπ Μπουκέλε. 62 βουλευτές εκ των συνολικά ογδοντατεσσάρων τάχθηκαν υπέρ της υιοθέτησης του Bitcoin ως νόμιμου νομίσματος της χώρας, δίπλα στο αμερικανικό δολάριο.

Σε 90 ημέρες από τώρα, το κρυπτονόμισμα θα πρέπει να γίνεται αποδεκτό από όλες τις υπηρεσίες και τις επιχειρήσεις εμπορίας αγαθών του Ελ Σαλβαδόρ, με εξαιρούμενες μονάχα τις επιχειρήσεις που δεν μπορούν να υποστηρίξουν τεχνολογικά τέτοιου είδους συναλλαγές.

«Η αλλαγή αυτή θα επιφέρει επενδύσεις, αύξηση του τουρισμού, καινοτομία και οικονομική ανάπτυξη για τη χώρα μας», έγραψε στο Twitter ο Πρόεδρος Μπουκέλε, λίγο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας.

Προηγουμένως, ο Πρόεδρος είχε σχολιάσει ότι η υιοθέτηση του Bitcoin ως επίσημου νομίσματος θα παράσχει πρόσβαση σε οικονομικές υπηρεσίες στο 70% των πολιτών του Ελ Σαλβαδόρ, που δεν κατέχουν δικούς τους τραπεζικούς λογαριασμούς. Ο ίδιος ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα πως το Ελ Σαλβαδόρ κατέληξε σε συμφωνία με την εταιρία ψηφιακού «πορτοφολιού», Strike, για να δημιουργήσει τις νέες χρηματοοικονομικές δομές της χώρας, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία του Bitcoin.

Ο Πρόεδρος δήλωσε, ακόμη, στο Twitter ότι η κυβέρνησή του «έγραψε ιστορία» και ότι η απόφαση αυτή θα καταστήσει ευκολότερο στους πολίτες που ζουν στο εξωτερικό το να στέλνουν χρήματα στην πατρίδα και τις οικογένειές τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!