Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Σαφές μήνυμα Μητσοτάκη στην Άγκυρα με την απόλυτη στήριξη Γερμανίας και Ε.Ε.
[Ελεύθερος Τύπος]: Σαφές μήνυμα Μητσοτάκη στην Άγκυρα με την απόλυτη στήριξη Γερμανίας και Ε.Ε.

[Ελεύθερος Τύπος]: Σαφές μήνυμα Μητσοτάκη στην Άγκυρα με την απόλυτη στήριξη Γερμανίας και Ε.Ε.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ

Αυστηρή απάντηση στην τουρκική προκλητικότητα έδωσαν χθες από την Αθήνα τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν θα προχωρήσουμε σε συζητήσεις υπό αυτές τις συνθήκες και προειδοποίησε πως αν συνεχίσει η Τουρκία να επιλέγει την επιθετική συμπεριφορά θα αντιμετωπίσει συνέπειες, όσο και ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας, ο οποίος εξέφρασε την αλληλεγγύη της Ε.Ε. και της Γερμανίας στην Ελλάδα, αλλά και την κατανόησή του αν τώρα στην Αθήνα επικρατεί όχι μόνο έκπληξη αλλά και θυμός, καθώς εκ νέου -δεν είναι η πρώτη φορά, όπως είπε- με προκλήσεις από την τουρκική πλευρά, όσα είχαμε δρομολογήσει κατ’ αρχάς διακόπηκαν.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε πως όσα συμφωνήθηκαν στις Βρυξέλλες «ήταν απολύτως ξεκάθαρα», τόνισε ότι «αυτό που έχουμε δει έκτοτε είναι η επανάληψη των δραστηριοτήτων του “Oruc Reis” και το άνοιγμα του περίκλειστου παραλιακού μετώπου στα Βαρώσια» και κατέστησε σαφές πως «θα παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και θα λάβουμε τις κατάλληλες αποφάσεις το αργότερο ως τον Δεκέμβριο».

«Στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δώσαμε στην Τουρκία μια ξεκάθαρη επιλογή: είτε την ανανέωση των σχέσεών της με την Ευρώπη είτε να αντιμετωπίσει συνέπειες αν συνεχιστεί αυτή η επιθετική συμπεριφορά. Δυστυχώς, φαίνεται ότι -προς το παρόν- η Τουρκία έχει επιλέξει τον δεύτερο δρόμο», σημείωσε και υπενθύμισε πως «στην παράγραφο 21 των συμπερασμάτων του Συμβουλίου καταστήσαμε σαφές πως στην περίπτωση που συνεχιστούν οι μονομερείς ενέργειες και οι προκλήσεις εκ μέρους της Τουρκίας κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου, εμείς -ως Ευρωπαϊκή Ενωση- θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα εργαλεία και όλες τις επιλογές που διαθέτουμε».

Ο Ελληνας πρωθυπουργός επισήμανε, μάλιστα, πως «με τη διαμεσολάβηση της Γερμανίας συμφωνήσαμε -τουλάχιστον δύο φορές- να επανεκκινήσουμε τις διερευνητικές επαφές από το σημείο όπου είχαν σταματήσει τον Μάρτιο του 2016, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών μας».

«Αυτό ήταν το αντικείμενο εκείνων των διερευνητικών επαφών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!