Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Ρομποτική αποκατάσταση διαφραγματοκήλης
[Ελεύθερος Τύπος]: Ρομποτική αποκατάσταση διαφραγματοκήλης

[Ελεύθερος Τύπος]: Ρομποτική αποκατάσταση διαφραγματοκήλης

Η διαφραγµατοκήλη προκύπτει όταν το φυσιολογικό άνοιγμα που υπάρχει στο διάφραγμα για να περνάει ο οισοφάγος διευρύνεται παθολογικά, με συνέπεια τμήμα του στομάχου ή και ολόκληρος ο στόμαχος να εισέρχεται στον θώρακα, προκαλώντας χρόνια ή οξέα προβλήματα.

Αυτά προκαλούνται κυρίως λόγω της παλινδρόμησης του όξινου γαστρικού περιεχομένου στον οισοφάγο, κατάσταση που είναι γνωστή ως γαστρο-οισοφαγική παλινδρόμηση (ΓΟΠ).

Γράφει ο δρ Ιωάννης Κ. Κοζαδίνος, Διευθυντής της Α΄ Ρομποτικής Χειρουργικής Κλινικής του Μetropolitan Ηospital .

Από τη στιγμή που θα γίνει η διάγνωση της διαφραγματοκήλης από τον Γαστρεντερολόγο, η λήψη φαρμάκων που μειώνουν τη γαστρική έκκριση μπορεί να προσφέρει σημαντική ανακούφιση στον ασθενή, μειώνοντας τη γαστρο-οισοφαγική παλινδρόμηση και τις επιδράσεις της. Δεν θεραπεύει, όμως, τη διαφραγματοκήλη αυτή καθαυτή, που αποτελεί και την αιτία του προβλήματος. Έτσι, εάν δεν υπάρχει βελτίωση των συμπτωμάτων μετά από 6 μήνες συντηρητικής αγωγής, η χειρουργική επέμβαση είναι η μόνη που μπορεί να προσφέρει οριστική θεραπεία.

Γιατί θα πρέπει να χειρουργείται ρομποτικά η διαφραγματοκήλη;

Διαθέτοντας περισσότερα από 15 έτη εμπειρίας στη Ρομποτική Χειρουργική και έχοντας πραγματοποιήσει χιλιάδες επεμβάσεις με το σύστημα daVinci, είμαστε πεπεισμένοι ότι η ρομποτική αποκατάσταση της διαφραγματοκήλης πρέπει να αποτελεί τη μέθοδο εκλογής και γι’ αυτό την προσφέρουμε σε όλους τους ασθενείς του Metropolitan Hospital. Τα οφέλη της ρομποτικής χειρουργικής γίνονται άμεσα αντιληπτά από τους ασθενείς καθώς δεν νιώθουν μετεγχειρητικά πόνο ή δυσφορία, επιστρέφουν άμεσα στις δραστηριότητές τους και στο οικογενειακό τους περιβάλλον.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!