Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Ρολά στις 8:30 μ.μ. για τα σούπερ μάρκετ – Τι συμβαίνει με τις ανατιμήσεις
[Ελεύθερος Τύπος]: Ρολά στις 8:30 μ.μ. για τα σούπερ μάρκετ – Τι συμβαίνει με τις ανατιμήσεις

[Ελεύθερος Τύπος]: Ρολά στις 8:30 μ.μ. για τα σούπερ μάρκετ – Τι συμβαίνει με τις ανατιμήσεις

ΙΩΑΝΝΑ ΦΕΝΤΟΥΡΗ

Νωρίτερα θα κλείνουν τα σούπερ μάρκετ , στις 8.30 μ.μ., συγκεκριμένα από τη Δευτέρα (16/11). Πρόκειται για ένα μέτρο που θα ισχύσει κατά τη διάρκεια του lockdown.

Επίσης, δεν θα ανοίξουν, τελικά, την Κυριακή (15/11), όπως είχε, αρχικά, προβλεφθεί σε πρόσφατη Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 4946/Β/10-11-2020).

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή ο αρμόδιος, αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, εξήγησε πως τα σούπερ μάρκετ θα κλείνουν στις 8.30 μ.μ., προκειμένου να υπάρχει χρόνος να επιστρέψουν στα σπίτια τους οι πελάτες και οι εργαζόμενοι (σ.σ.: όσοι δεν έχουν βεβαίωση εργοδότη ή δεν έχουν για μετά τις 9 μ.μ.).

Υπενθυμίζεται πως στα πρόσφατα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού προβλέπεται απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 μ.μ. μέχρι τις 5 π.μ. Επιτρέπονται οι μετακινήσεις μόνο για λόγους εργασίας (με βεβαίωση εργοδότη), υγείας (SMS – επιλογή 1) και ατομικής κίνησης με κατοικίδιο ζώο (SMS – επιλογή 6).

Οσον αφορά στο λόγο που αποφασίστηκε να μη λειτουργήσουν τα σούπερ μάρκετ στις 15/11, ο κ. Παπαθανάσης επεσήμανε: «Δεν θα ανοίξουν την Κυριακή, διότι αυτή τη στιγμή η ροή είναι απολύτως φυσιολογική. Υπάρχει μεγάλη επάρκεια αγαθών. Επομένως, θα αποφύγουμε την όποια μη αναγκαία κίνηση. Τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργούν, κανονικά, Δευτέρα έως Σάββατο».

Ανατιμήσεις
Στο μεταξύ, τις τελευταίες ημέρες έχουν παρατηρηθεί αυξήσεις τιμών σε κάποιους κωδικούς προϊόντων, π.χ. σε ζυμαρικά, όσπρια και είδη ατομικής υγιεινής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!