Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Ρευματοειδής αρθρίτιδα: συμβουλές για την καθημερινή διαχείριση της νόσου
[Ελεύθερος Τύπος]: Ρευματοειδής αρθρίτιδα: συμβουλές για την καθημερινή διαχείριση της νόσου

[Ελεύθερος Τύπος]: Ρευματοειδής αρθρίτιδα: συμβουλές για την καθημερινή διαχείριση της νόσου

Είναι σημαντικό οι ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα να προστατεύουν τις αρθρώσεις τους από καταπόνηση. Μπορούν να ζητήσουν τη συμβουλή εργοθεραπευτή, ώστε να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιούν ορισμένες εργασίες ή να ενημερωθούν για τα βοηθήματα που υπάρχουν. Στο εμπόριο διατίθεται μεγάλη ποικιλία συσκευών που υποβοηθούν τις καθημερινές δραστηριότητες στην εργασία, στο σπίτι ή στον κήπο.

Ύπνος. Οι ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα συχνά αισθάνονται έντονη κόπωση και έχουν διαταραχές ύπνου. Η έλλειψη ξεκούραστου ύπνου μπορεί να επιδεινώσει την αντιμετώπιση του πόνου. Ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές για τους ασθενείς:

Αν οι ασθενείς έχουν διαταραχές ύπνου, πρέπει να απευθυνθούν στο γιατρό τους. Μολονότι οι γιατροί διστάζουν να συστήσουν υπνωτικά χάπια για μεγάλο χρονικό διάστημα, τα χάπια αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μικρά διαστήματα, όταν υπάρχει σοβαρή αϋπνία.

Πρωινή δυσκαμψία: για την πρωινή δυσκαμψία, βοηθούν οι παρακάτω ασκήσεις:

  • Λυγίζουμε το ένα πόδι στο γόνατο. Τεντώνουμε το άλλο πόδι και ανασηκώνουμε ελαφρά από το κρεβάτι το τμήμα από τον αστράγαλο και κάτω. Μένουμε σε αυτή τη στάση και μετράμε αργά ως το 5. Κατεβάζουμε. Επαναλαμβάνουμε 5 φορές για κάθε πόδι.
  • Ξαπλώνουμε ανάσκελα. Τραβάμε εναλλάξ το ένα γόνατο στο στήθος, κρατώντας το άλλο πόδι τεντωμένο. Επαναλαμβάνουμε με το άλλο γόνατο.
  • Ξαπλώνουμε ανάσκελα και τοποθετούμε τα χέρια πίσω από το κεφάλι (ή στο πλάι, αν πονούν οι ώμοι).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!