Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Προσεκτική στροφή στην οικονομία – Το πλάνο για την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης
[Ελεύθερος Τύπος]: Προσεκτική στροφή στην οικονομία –  Το πλάνο για την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης

[Ελεύθερος Τύπος]: Προσεκτική στροφή στην οικονομία – Το πλάνο για την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης

ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Η Ελλάδα είναι η μία από τις 11 χώρες, οι οποίες έχουν ήδη στείλει στις Βρυξέλλες το προσχέδιό τους για την αξιοποίηση των χρημάτων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Οι υπόλοιπες 16 χώρες δεν έχουν στείλει ακόμα τα δικά τους προσχέδια. Το ελληνικό προσχέδιο, σύμφωνα με πληροφορίες, χρησιμοποιείται ήδη σαν μπούσουλας για εκείνες τις χώρες οι οποίες βρίσκονται ακόμα στο στάδιο της σύνταξής του. Και είναι αποτέλεσμα μιας συστηματικής δουλειάς που γίνεται εδώ και μήνες, ώστε στην αρχή του καλοκαιριού να εισρεύσουν στη χώρα τα πρώτα 3,5 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Με στόχο τέλη Μαρτίου-αρχές Απριλίου το τελικό ελληνικό σχέδιο να είναι έτοιμο και να αποσταλεί προς έγκριση στις Βρυξέλλες, έχουν εντατικοποιηθεί οι ρυθμοί της κυβέρνησης. Κάθε Τρίτη και Πέμπτη πραγματοποιούνται, σύμφωνα με πληροφορίες, τηλεδιασκέψεις της «αρμόδιας δομής του Μαξίμου» που έχει τον συντονισμό για την κατάρτιση του τελικού σχεδίου με συναρμόδια κάθε φορά υπουργεία, ώστε στο τελικό σχέδιο να υπάρχουν ρεαλιστικοί, ευέλικτοι και μετρήσιμοι στόχοι, ικανοί να εγκριθούν και να οδηγήσουν στην εκταμίευση των κοινοτικών πόρων. Επικεφαλής της «δομής» που παρακολουθεί και έχει την τελική ευθύνη για το σχέδιο είναι ο αναπληρωτής υπ. Οικονομικών, Θ. Σκυλακάκης, συνεπικουρούμενος από τον τέως γ.γ. Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ, Ν. Μαντζούφα, ο οποίος παραιτήθηκε και μεταπήδησε στο Ταμείο Ανάκαμψης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!