Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Το προφίλ των ξένων επενδυτών που αγοράζουν στην Ελλάδα – Τι ψάχνουν, ποια τα μεγάλα deals
[Ελεύθερος Τύπος]: Το προφίλ των ξένων επενδυτών που αγοράζουν στην Ελλάδα – Τι ψάχνουν, ποια τα μεγάλα deals

[Ελεύθερος Τύπος]: Το προφίλ των ξένων επενδυτών που αγοράζουν στην Ελλάδα – Τι ψάχνουν, ποια τα μεγάλα deals

ΧΑΡΗΣ ΝΤΙΓΡΙΝΤΑΚΗΣ

Επενδυτικός πυρετός επικρατεί αυτή την περίοδο στην Ελλάδα. Δεκάδες deals έκλεισαν ήδη ενώ κυοφορούνται νέα δεδομένου ότι η χώρα μας βρίσκεται εδώ και καιρό στο μικροσκόπιο εκατοντάδων ανά τον κόσμο funds και κεφαλαιούχων.

Είναι κοινός τόπος ότι το θετικό μήνυμα που εκπέμπει στην οικονομία η κυβέρνηση Μητσοτάκη, έχει στρώσει το χαλί για την έλευση ακόμη περισσότερων παικτών οι οποίοι διαβλέπουν υψηλές και σταθερές αποδόσεις.

Τουρισμός, ενέργεια, real estate, logistics και τεχνολογία επικυριαρχούν στις προτιμήσεις των ξένων επενδυτών οι οποίοι φέρονται διατεθειμένοι να πληρώσουν «ακριβά» και όχι μόνο μέσω πλειστηριασμών, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ. Ο αγοραστής είναι η Spear WTE Investments Sarl, μέλος του Macquarie Infrastructure and Real Assets Group (MIRA), με προσφορά που αποτιμά το 49% της αξίας του ΔΕΔΔΗΕ (Enterprise Value) σε 2.116 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβάνοντας το αντίστοιχο (pro-rata) καθαρό χρέος ύψους 804 εκατ. ευρώ.

Ιταλοί

Επ’ εσχάτοις ένα ακόμη ελληνικό asset πέρασε στον έλεγχο ιταλικού κολοσσού. Ειδικότερα η ΔΕΠΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ πέρασε στον έλεγχο της ιταλικής Italgas έναντι του ποσού των 733 εκατ. ευρώ, ενώ η σπουδή και άλλων εταιριών και funds του εξωτερικού για περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου παραμένει έντονη.

Την ώρα που η χώρα αναμένει να κερδίσει το τουριστικό στοίχημα του 2021 παρά την πανδημία με έσοδα άνω των 10 δισ. ευρώ, γεγονός που αποδεικνύει την αύξηση της μέσης κατά κεφαλήν δαπάνης των επισκεπτών, τουριστικοί όμιλοι διεθνούς εμβέλειας στρέφουν το βλέμμα τους στην Ελλάδα, δρομολογώντας νέες επενδύσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!