Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | LIFESTYLE - MEDIA | [Ελεύθερος Τύπος]: Πρίγκιπας Χάρι: Δεν είχα ιδέα ότι μπορεί να είμαι ρατσιστής μέχρι που είδα τον κόσμο μέσα από τα μάτια της Μέγκαν
[Ελεύθερος Τύπος]: Πρίγκιπας Χάρι: Δεν είχα ιδέα ότι μπορεί να είμαι ρατσιστής μέχρι που είδα τον κόσμο μέσα από τα μάτια της Μέγκαν

[Ελεύθερος Τύπος]: Πρίγκιπας Χάρι: Δεν είχα ιδέα ότι μπορεί να είμαι ρατσιστής μέχρι που είδα τον κόσμο μέσα από τα μάτια της Μέγκαν

Ο πρίγκιπας παραχώρησε συνέντευξη στον μαύρο ακτιβιστή Πάτρικ Χάτσινσον για λογαριασμό του περιοδικού GQ.

Ο Χάτσινσον έγινε γνωστός όταν, κατά την διάρκεια μιας εξέγερσης του κινήματος «Black Lives Matter» στο Λονδίνο τον Ιούνιο, μετέφερε στους ώμους του έναν λευκό συμμετέχοντα της αντι-συγκέντρωσης που λάμβανε χώρα, προκειμένου να τον προστατεύσει.

Στην συνέντευξη με τον πρίγκιπα Χάρι μίλησαν για ποικίλα ζητήματα, μεταξύ των οποίων και αυτό του φυλετικού ρατσισμού.

Μιλώντας πάνω στο ζήτημα, ο Χάρι παραδέχθηκε ότι η «εκπαίδευση και η ανατροφή του» δεν τον είχαν καταστήσει ικανό να αναγνωρίζει την περιπτώσεις «ασυνείδητης προκατάληψης» ενάντια σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες.

«Δεν είχα ιδέα ότι μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Όσο θλιβερό και αν είναι, μου πήρε χρόνια να το συνειδητοποιήσω, κυρίως βλέποντας τον κόσμο μέσα από τα μάτια της συζύγου μου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χάρι.

Ο Χάτσινσον από μεριάς του επιδοκίμασε τον Χάρι γι’ αυτό του το βήμα, λέγοντας ότι «Είναι σημαντικό κανείς να έχει τουλάχιστον την διάθεση να κάνει αυτή την συζήτηση. Είναι άβολη και το καταλαβαίνω, ειδικά για έναν λευκό. Σε ποιον αρέσει να ακούει ότι ενδεχομένως κρύβει λίγο ρατσισμό μέσα του;»

«Πώς γίνεται να πεις εύκολα σε έναν λευκό εργάτη που έχει δουλέψει σκληρά όλη του την ζωή ότι ενδεχομένως έχει πλεονέκτημα σε σχέση με κάποιον άλλο; Δεν θα το δεχθεί, και εκεί εντοπίζεται το πρόβλημα. Υπάρχουν λευκοί που κοπιάζουν καθημερινά, σε πολύ φτωχές περιοχές, μαζί με μαύρους, οι οποίοι δεν έχουν τις ευκαιρίες που μπορεί να έχουν άλλοι», συνέχισε ο ακτιβιστής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!