Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: ΠΟΥ: Για να επιτευχθεί ανοσία στον κορωνοϊό πρέπει να εμβολιαστεί το 56-70% του παγκόσμιου πληθυσμού
[Ελεύθερος Τύπος]: ΠΟΥ: Για να επιτευχθεί ανοσία στον κορωνοϊό πρέπει να εμβολιαστεί το 56-70% του παγκόσμιου πληθυσμού

[Ελεύθερος Τύπος]: ΠΟΥ: Για να επιτευχθεί ανοσία στον κορωνοϊό πρέπει να εμβολιαστεί το 56-70% του παγκόσμιου πληθυσμού

Α. ΚΟΤΖΙΑ

Το εμβόλιο της AstraZeneca/ Οξφόρδης έχει μόλις 10% αποτελεσματικότητα εναντίον του αφρικανικού στελέχους του κορονοϊού, σύμφωνα με τα στοιχεία νέας έρευνας.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, που έγινε πάντως σε μικρό δείγμα εθελοντών, οδήγησαν την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής να σταματήσει τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca/Oxford, καθώς διαπιστώνεται πως η «αφρικανική παραλλαγή» έχει επικρατήσει στη χώρα, αφού εντοπίζεται στο 90% των νέων κρουσμάτων.

Η Νότια Αφρική καταγράφει 1,5 εκατ. κρούσματα μέχρι στιγμής και 46.000 θανάτους, ενώ η νέα μετάλλαξη ανησυχεί πολύ τις Αρχές.

Ο καθηγητής Σαμπίρ Μαντχί, επικεφαλής της έρευνας από το Πανεπιστήμιο του Γουιτγουότερσαντ, δήλωσε ότι είναι απογοητευτικά τα αποτελέσματα του εμβολίου της Οξφόρδης, αλλά θα επεκταθούν οι έρευνες σε πολλές ηλικιακές ομάδες. Το υπουργείο Υγείας ζήτησε από τους πολίτες να περιμένουν ώστε να προμηθευτεί η χώρα εμβόλια από τις εταιρίες Johnson & Johnson και Pfizer, μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Καλά αποτελέσματα

Την ίδια ώρα, οι βρετανικές Αρχές προσπαθούν να καθησυχάσουν τους πολίτες για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της AstraZeneca/ Οξφόρδης.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι το εμβόλιο της εταιρίας παρουσιάζει πολύ καλά αποτελέσματα σε όλες τις παραλλαγές του κορονοϊού που καταγράφονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ δεν υπάρχει καμία σαφής απόδειξη ότι δεν προστατεύει από σοβαρή νόσηση. Ερευνες για τα εμβόλια της Moderna και της Pfizer/BioNTech έχουν δείξει ότι προστατεύουν έναντι των νέων μεταλλάξεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!