Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Πως βοηθά η βιταμίνη D στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του Διαβητικού Ποδιού
[Ελεύθερος Τύπος]: Πως βοηθά η βιταμίνη D στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του Διαβητικού Ποδιού

[Ελεύθερος Τύπος]: Πως βοηθά η βιταμίνη D στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του Διαβητικού Ποδιού

Αναζητώντας την καταλληλότερη θεραπεία για την πρόληψη των συμπτωμάτων του διαβητικού ποδιού, οι ερευνητές στράφηκαν σε ένα συστατικό της διατροφής, γνωστό για τη θετική επίδρασή του στο διαβήτη. Αυτό δεν είναι άλλο από τη βιταμίνη D!

Ο ρόλος της βιταμίνης D στον Διαβήτη, γενικά

Στον διαβήτη, η βιταμίνη D φαίνεται πως βελτιώνει την έκκριση και τη δράση της ινσουλίνης, βελτιώνοντας έτσι τα επίπεδα ζαχάρου (γλυκόζης) στο αίμα. Επιπλέον, το διατροφικό αυτό συστατικό συμμετέχει στην ενίσχυση των Τ-λεμφοκυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος.

Και για το διαβητικό Πόδι

Τι σημαίνει αυτό; Πρακτικά οι ειδικοί υποθέτουν πως οδηγεί στη γρηγορότερη επούλωση των πληγών στο διαβητικό πόδι. Για του λόγου το αληθές, σε μία πολύ πρόσφατη επιστημονική δημοσίευση, οι ερευνητές ανέλυσαν μαζικά τα δεδομένα εφτά έγκυρων μελετών για τη σχέση μεταξύ διαβητικού ποδιού και βιταμίνης D. Η ετυμηγορία ήταν πως άτομα με έλλειψη βιταμίνης D, παρουσιάζουν σχεδόν τρεις φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν διαβητικό πόδι σε σύγκριση με άτομα με διαβήτη αλλά φυσιολογικά επίπεδα του συστατικού.

Πως καλύπτονται οι ανάγκες σε βιταμίνη D

Οι επιστήμονες εκτιμούν πως τα επόμενα χρόνια θα «ανοίξει» ο δρόμος για τη χρήση της βιταμίνης D ως θεραπείας για το διαβητικό πόδι. Μέχρι τότε όμως, ίσως είναι καλό όλα τα άτομα με υψηλό ζάχαρο να ελέγξουν τα επίπεδα της βιταμίνης D μέσω μίας απλής αιματολογικής εξέτασης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!