Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | LIFESTYLE - MEDIA | [Ελεύθερος Τύπος]: Πώς θα «σβήσετε» οριστικά τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σας
[Ελεύθερος Τύπος]: Πώς θα «σβήσετε» οριστικά τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σας

[Ελεύθερος Τύπος]: Πώς θα «σβήσετε» οριστικά τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σας

Κουραστήκατε να δείχνετε… κουρασμένες; Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια σας χαρακτηρίζουν μόνιμα το βλέμμα σας, ακόμα και μετά από μια ξεκούραστη νύχτα;

Εάν θέλετε να μάθετε πώς μπορείτε να απαλλαγείτε μία και καλή από τους μαύρους κύκλους, υπάρχουν πλέον οι καλύτερες δερματολογικές μέθοδοι, εγκεκριμένες από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων και Συσκευών (FDA).

Οι μαύροι κύκλοι προκαλούνται από ποικίλα αίτια, διαφορετικά στον κάθε άνθρωπο. Μεταξύ αυτών μπορεί να είναι η κληρονομικότητα, η κακή κυκλοφορία του αίματος, η υπερμελάγχρωση, διάφορες αλλεργίες και παθολογικές καταστάσεις, η γήρανση, αλλά και επιλογές του τρόπου ζωής ενός ατόμου (έλλειψη ύπνου, αφυδάτωση, στρες, διατροφή, κατανάλωση αλκοόλ).

Πιο αναλυτικά, εάν η μελανίνη κάτω από τα μάτια είναι πλεονάζουσα σε ποσότητα και τα αγγεία διασταλμένα, τότε το δέρμα αποκτά πιο σκούρο χρώμα και αρχίζουν να διαγράφονται μαύροι κύκλοι.

Σε κάποιους ανθρώπους, οι μαύροι κύκλοι εμφανίζονται από μικρή ηλικία, καθώς από τη φύση τους έχουν πιο σκουρόχρωμη επιδερμίδα κάτω από τα μάτια σε σχέση με κάποιους άλλους. Η φυσιολογία τους, λόγω κληρονομικότητας, παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των μαύρων κύκλων, οι οποίοι γίνονται όλο και πιο έντονοι στο πρόσωπό τους καθώς μεγαλώνουν.

Επιπλέον, οι αλλεργικές αντιδράσεις που μπορεί να εμφανίζει κάποιος και η ξηρότητα των ματιών του, μπορεί να προκαλέσουν μαύρους κύκλους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!