Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Πώς θα ρυθμίσετε τα χρέη σας σε 240 έως 420 δόσεις
[Ελεύθερος Τύπος]: Πώς θα ρυθμίσετε τα χρέη σας σε 240 έως 420 δόσεις

[Ελεύθερος Τύπος]: Πώς θα ρυθμίσετε τα χρέη σας σε 240 έως 420 δόσεις

Τάσος Δασόπουλος

Ανοιξε χθες η πλατφόρμα για την εξωδικαστική ρύθμιση των οφειλών φυσικών προσώπων, μέσω της οποίας οι οφειλέτες μπορούν -για πρώτη φορά- να διευθετήσουν συνολικά, πλήρως εξωδικαστικά και σε έως 240 δόσεις όλες τις οφειλές τους προς το Δημόσιο και τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης και έως και 420 δόσεις τις οφειλές σε τράπεζες.

Με μία αίτηση, φυσικά πρόσωπα που έχουν οφειλές σε τράπεζες, Δημόσιο και ιδιώτες θα μπορούν να συζητήσουν μια ρύθμιση για το σύνολο των οφειλών τους με όλους του πιστωτές τους και να συμφωνήσουν σε μια ρύθμιση με μία δόση και να εξοφλήσουν τις οφειλές τους σε διάστημα έως και 20 χρόνια για τις οφειλές τους προς το Δημόσιο και σε διάστημα έως και 35 χρόνια για τις οφειλές τους στις τράπεζες.

Δύο μήνες διορία

Η διαδικασία για αίτηση εξωδικαστικής διευθέτησης οφειλών μέχρι τη συμφωνία ή μη της ρύθμισης των οφειλών θα διαρκεί το πολύ δύο μήνες.

Οσοι επιλέξουν τον εξωδικαστικό συμβιβασμό θα πρέπει, αφού κάνουν αίτηση, να παρέχουν εξουσιοδότηση για την άρση τραπεζικού και φορολογικού απορρήτου. Στη συνέχεια αυτοματοποιημένα θα καταγράφονται τα στοιχεία που αφορούν σε οφειλές, εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία και θα παράγεται η σχετική ρύθμιση, χωρίς να απαιτείται εμπλοκή ανθρώπινου παράγοντα ή/και έγκριση οποιουδήποτε στελέχους του Δημοσίου και των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!