Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Πώς θα επιδοτηθούν 100.000 νέες θέσεις εργασίας από 1η Οκτωβρίου
[Ελεύθερος Τύπος]: Πώς θα επιδοτηθούν 100.000 νέες θέσεις εργασίας από 1η Οκτωβρίου

[Ελεύθερος Τύπος]: Πώς θα επιδοτηθούν 100.000 νέες θέσεις εργασίας από 1η Οκτωβρίου

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΚΟΣ

Ξεκινούν την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου οι αιτήσεις από τις ιδιωτικές επιχειρήσεις για την πρόσληψη 100.000 ανέργων με επιδότηση εισφορών στο 100% και με έξτρα πριμ 200 ευρώ για κάθε πρόσληψη μακροχρόνια ανέργου.

Το ειδικό αυτό πρόγραμμα, που εξήγγειλε στις 14 Σεπτεμβρίου από τη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μπαίνει άμεσα σε εφαρμογή με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θόδωρο Σκυλακάκη.

Με τις 100.000 θέσεις εργασίας επιδιώκεται να διατηρηθούν θέσεις εργασίας και να αναχαιτιστεί ένα πρώτο κύμα ανεργίας που αναμένεται το φθινόπωρο μετά τη φτωχή σε επισκέπτες (λόγω κορονοϊού) φετινή τουριστική περίοδο.

Για το λόγο αυτόν οι προσλήψεις είναι με πληρωμένες εισφορές από το κράτος και δίδεται ένα 200άρι επιπλέον από το κράτος στο μισθό κάθε μακροχρόνια ανέργου.

Η ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου θα πιστοποιείται εφόσον ο άνεργος συμπληρώνει τουλάχιστον 12 μήνες συνεχόμενης ανεργίας μέχρι την ημερομηνία αίτησης της επιχείρησης για την πρόσληψή του.

Οι άνεργοι που θα προσληφθούν θα έχουν συμβάσεις τουλάχιστον για ένα 6μηνο που διαρκεί το πρόγραμμα. Μετά το 6μηνο σταματά η επιδότηση και αν οι εργοδότες τους χρειάζονται θα τους κρατήσουν χωρίς επιδότηση, ειδάλλως θα αποχωρήσουν.

Η υπουργική απόφαση για τις 100.000 θέσεις απασχόλησης προβλέπει, μεταξύ άλλων, ότι:

* Μπορούν να συμμετέχουν οι επιχειρήσεις -εργοδότες του ιδιωτικού τομέα της χώρας, ανεξαρτήτως κλάδου και επιχειρηματικής δραστηριότητας, υπό την προϋπόθεση ότι είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερες ή έχουν ρυθμίσει τυχόν βεβαιωμένες οφειλές τους προς το Δημόσιο και e-ΕΦΚΑ κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης υπαγωγής στο πρόγραμμα.

* Οι νέες θέσεις εργασίας που επιδοτούνται είναι επιπρόσθετες του αριθμού των υφιστάμενων θέσεων εργασίας που είχαν οι επιχειρήσεις στις 18/9/2020 (ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου 4726/2020 για τις 100.000 προσλήψεις).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!