Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Πώς θα ανοίξουν τη Δευτέρα τα σχολεία – Όλα όσα πρέπει να ξέρουν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί
[Ελεύθερος Τύπος]: Πώς θα ανοίξουν τη Δευτέρα τα σχολεία  – Όλα όσα πρέπει να ξέρουν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί

[Ελεύθερος Τύπος]: Πώς θα ανοίξουν τη Δευτέρα τα σχολεία – Όλα όσα πρέπει να ξέρουν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί

Στη σκιά των πρώτων κρουσμάτων που έχουν ήδη καταγραφεί σε εκπαιδευτικούς, τα σχολεία θα χτυπήσουν το πρώτο κουδούνι αύριο τηρώντας αυστηρά μέτρα για τη λειτουργία τους.

Οι απαραίτητες οδηγίες έχουν ήδη αποσταλεί, οι μάσκες έχουν πάρει τον δρόμο τους προς όλες τις σχολικές μονάδες και ξεκινάει το πρώτο κρας τεστ για την «αντοχή» της σχολικής κοινότητας έναντι της απειλής της πανδημίας. Στόχος των ειδικών αλλά και της πολιτικής ηγεσίας είναι να διατηρηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η διά ζώσης εκπαίδευση, ενώ παράλληλα έχουν σχεδιαστεί εναλλακτικά σενάρια σε περίπτωση που τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν θα επιτρέψουν τη λειτουργία ενός τμήματος ή ενός σχολείου.

Ολα όσα πρέπει να γνωρίζουν γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί για το άνοιγμα των σχολείων:

Υποχρεωτική χρήση μάσκας: Με έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης, η Πολιτεία θεσπίζει την υποχρεωτική χρήση της μάσκας από μαθητές και εκπαιδευτικούς εντός όλων των εσωτερικών χώρων του σχολείου. Σε περίπτωση που ο μαθητής δεν φοράει τη μάσκα του, δεν του επιτρέπεται η είσοδος στη σχολική τάξη. Ο μαθητής λαμβάνει απουσία και μεταφέρεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, ώστε να μην έρθει σε επαφή με την υπόλοιπη σχολική κοινότητα, μέχρι να τον παραλάβουν οι γονείς του. Η χρήση της μάσκας δεν είναι υποχρεωτική κατά τη διάρκεια του φαγητού και της γυμναστικής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!