Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Πως επηρεάζουν τα αντισηπτικά το δέρμα μας
[Ελεύθερος Τύπος]: Πως επηρεάζουν τα αντισηπτικά το δέρμα μας

[Ελεύθερος Τύπος]: Πως επηρεάζουν τα αντισηπτικά το δέρμα μας

Όσο κι αν φαντάζουν αθώα, εντούτοις ακόμη και τα αντισηπτικά χεριών που χρησιμοποιούμε για να μετριάσουμε τον κίνδυνο μόλυνσης από κορωνοϊό, μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα- δερματικής ή αλλεργικής φύσης- ιδίως εάν δεν χρησιμοποιούνται σωστά.

Η πιο συνηθισμένη παρενέργεια είναι η ξηροδερμία, η οποία συνήθως παρατηρείται είτε με κακής ποιότητας αντισηπτικά είτε σε άτομα με ευαισθησία στο δέρμα. Δεν είναι, όμως, η μοναδική επίπτωση…

Δερματίτιδα εξ επαφής: εκδηλώνεται με συμπτώματα που κυμαίνονται από ήπια έως πολύ σοβαρά, και συμπεριλαμβάνουν ξηρότητα, ερεθισμό, κνησμό, απολέπιση, «σκασίματα» στο δέρμα ή ακόμα και αιμορραγία και πόνο.

Αλλεργική δερματίτιδα εξ επαφής: αφορά στην αλλεργία σε συστατικά των αντισηπτικών. Στις πιο σοβαρές μορφές της, η αλλεργική δερματίτιδα εξ επαφής συνοδεύεται από συμπτώματα αναφυλαξίας (π.χ. δυσκολία στην αναπνοή, πρήξιμο στο πρόσωπο, στα χείλη, τη γλώσσα κ.λπ.).

Άλλοι παράγοντες κινδύνου

Εκτός από την ευαισθησία και την προδιάθεση, άλλοι παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο δερματίτιδας κατά τη συνεχή χρήση των αντισηπτικών χεριών, είναι τα αρώματα και τα συντηρητικά που ενδέχεται να περιέχουν, το συνεχές πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό μετά τη χρήση του αντισηπτικού (αυτό δεν πρέπει να γίνεται) και η χρήση γαντιών ενόσω τα χέρια είναι ακόμα υγρά από το αντισηπτικό ή από το πλύσιμο.

Άλλοι παράγοντες κινδύνου είναι το πλύσιμο των χεριών με καυτό νερό και το συνεχές στέγνωμα με κακής ποιότητας χάρτινες πετσέτες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!