Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Pornhub: Ομαδική αγωγή κατά της σελίδας για την ανάρτηση βίντεο χωρίς τη συγκατάθεση των συμμετεχόντων
[Ελεύθερος Τύπος]: Pornhub: Ομαδική αγωγή κατά της σελίδας για την ανάρτηση βίντεο χωρίς τη συγκατάθεση των συμμετεχόντων

[Ελεύθερος Τύπος]: Pornhub: Ομαδική αγωγή κατά της σελίδας για την ανάρτηση βίντεο χωρίς τη συγκατάθεση των συμμετεχόντων

Περισσότερες από 30 γυναίκες μηνύουν την εταιρεία ιδιοκτησίας του Pornhub, κάνοντας λόγο για εκμετάλλευση προσωπικών τους βίντεο από μεριάς της πλατφόρμας, χωρίς την δική τους συγκατάθεση.

Στην μήνυσή τους, οι γυναίκες κατηγορούν την εταιρεία Mindgeek ότι κατέχει και διοικεί μια «εγκληματική επιχείρηση», που δεν είναι άλλη από την πιο δημοφιλή ιστοσελίδα διανομής βίντεο ερωτικού περιεχομένου. Οι ενάγουσες υποστηρίζουν ότι ο έλεγχος του υλικού που αναρτάται στο Pornhub είναι ελλιπής, με αποτέλεσμα την διαρροή ερωτικών βίντεο χωρίς την έγκριση όλων όσων εμφανίζονται σε αυτά.

Από μεριάς τους, οι εκπρόσωποι του Pornhub χαρακτήρισαν τις κατηγορίες «παράλογες, απερίσκεπτες και κατηγορηματικά λανθασμένες», ισχυριζόμενοι πως η εταιρεία «έχει μηδενική ανοχή για την παρανομία και ερευνά διεξοδικά κάθε παράπονο ή αναφορά που γίνεται για το περιεχόμενο που αναρτάται στην πλατφόρμα της».

Στην ανακοίνωσή τους, οι εκπρόσωποι υποστήριξαν ότι το Pornub διαθέτει τις πιο ισχυρές «δικλείδες ασφαλείας» σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα που φιλοξενεί περιεχόμενο, το οποίο δημιουργούν οι ίδιοι οι χρήστες της. Η ανακοίνωση ανέφερε, επίσης, πως η σελίδα απαγορεύει την ανάρτηση υλικού από μη επιβεβαιωμένους χρήστες.

Παρόλα αυτά, το τηλεοπτικό κανάλι CBS μετέδωσε σε σχετικό ρεπορτάζ του ότι το Pornhub δεν απαιτεί την επιβεβαίωση της ταυτότητας ή της ηλικίας όλων όσων εμφανίζονται στα βίντεο, ούτε επιβεβαιώνει με κάποιον τρόπο ότι τα άτομα αυτά έχουν συναινέσει στην ανάρτηση των βίντεό τους στην πλατφόρμα.

Μιλώντας στο CBS, μια από τις γυναίκες δήλωσε πως ήταν ανήλικη- 17 χρονών- όταν ο τότε σύντροφός της την έπεισε να γυρίσουν μαζί ένα βίντεο, ερωτικού περιεχομένου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!