Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Πολωνία: Με φυλάκιση κινδυνεύει συγγραφέας που αποκάλεσε τον Πρόεδρο της χώρας «κόπανο» στο Facebook
[Ελεύθερος Τύπος]: Πολωνία: Με φυλάκιση κινδυνεύει συγγραφέας που αποκάλεσε τον Πρόεδρο της χώρας «κόπανο» στο Facebook

[Ελεύθερος Τύπος]: Πολωνία: Με φυλάκιση κινδυνεύει συγγραφέας που αποκάλεσε τον Πρόεδρο της χώρας «κόπανο» στο Facebook

Ο δημοσιογράφος και δημοφιλής συγγραφέας Jakub Zulczyk ενδέχεται να αντιμετωπίσει ποινή τριετούς κάθειρξης, καθώς αποκάλεσε τον Πρόεδρο της Πολωνίας, Andrzej Duda, «κόπανο», σε ανάρτησή του στο Facebook.

Αφορμή του χαρακτηρισμού στάθηκε μια δημοσίευση του Duda στο Twitter, μέσω της οποίας ο Πρόεδρος απευθυνόταν στον Τζο Μπάιντεν σχετικά την εκλογή του.

Στο εν λόγω tweet, ο Πρόεδρος απέφευγε να συγχαρεί τον Μπάιντεν για την εκλογή του, λέγοντας πως εκκρεμεί ακόμα το «χρίσμα» των Εκλεκτόρων, και περιοριζόταν στο να τον συγχαίρει για την «επιτυχημένη προεκλογική του καμπάνια».

«Συγχαρητήρια στον Τζο Μπάιντεν για την επιτυχημένη προεκλογική του καμπάνια. Καθώς περιμένουμε το χρίσμα των Εκλεκτόρων, η Πολωνία θα κρατήσει ψηλά το επίπεδο και την ποιότητα της στρατηγικής μας συμμαχίας για την επίτευξη μιας ακόμη ισχυρότερης συνεργασίας μας στο μέλλον», έλεγε επακριβώς ο Duda.

Ο Jakub Zulczyk έσπευσε να σχολιάσει το tweet μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, χαρακτηρίζοντας τον Duda «κόπανο» που «δεν έχει αντιληφθεί πώς λειτουργεί το εκλογικό σύστημα της Αμερικής».

«Σε όλα τα χρόνια που παρακολουθώ με ενδιαφέρον την πολιτική των ΗΠΑ, δεν έχω ακούσει ποτέ να γίνεται λόγος για «χρίσμα» των εκλεκτόρων. Ο Μπάιντεν είναι ο 46ος Πρόεδρος των ΗΠΑ, και ο Duda είναι ένας κόπανος».

Στην Πολωνία, η προσβολή της εκκλησίας, της θρησκείας, αλλά και των πολιτικών ηγετών διώκεται νομικά και μπορεί να επιφέρει ποινή φυλάκισης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!