Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: «Πόλεμος» Ηνωμένου Βασιλείου και ΕΕ για την διανομή των εμβολίων της AstraZeneca που παρασκευάζονται στην Ευρώπη
[Ελεύθερος Τύπος]: «Πόλεμος» Ηνωμένου Βασιλείου και ΕΕ για την διανομή των εμβολίων της AstraZeneca που παρασκευάζονται στην Ευρώπη

[Ελεύθερος Τύπος]: «Πόλεμος» Ηνωμένου Βασιλείου και ΕΕ για την διανομή των εμβολίων της AstraZeneca που παρασκευάζονται στην Ευρώπη

Πηγές αναφέρουν στο έντυπο «The Guardian» την πιθανότητα διαμοιρασμού των εμβολίων της AstraZeneca, που παρασκευάζονται στην Ολλανδία, μεταξύ ΕΕ και Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η βρετανική κυβέρνηση πρότεινε, στη βάση της παραπάνω συμφωνίας, να συνδράμει την Ολλανδία παρέχοντάς της ειδικούς που θα βοηθήσουν στην ταχύτερη παραγωγή του βρετανικού εμβολίου.

Οι συζητήσεις αυτές έρχονται λίγο μετά από δηλώσεις της Προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με τις οποίες ισχυρίστηκε ότι η βρετανο-σουηδική AstraZeneca πριμοδοτεί το Ηνωμένο Βασίλειο ΄όσον αφορά την διανομή των εμβολίων.

Η φον ντερ Λάιεν πρότεινε, μεταξύ άλλων, ένα «μπλόκο» των εξαγωγών του εμβολίου από τα ευρωπαϊκά εργοστάσια της AstraZeneca προς την Μεγάλη Βρετανία.

Άλλοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι υποστήριξαν ότι ένα ενδεχόμενο μπλοκάρισμα των εξαγωγών θα μπορούσε να αποτελέσει την λύση, έως ότου η εταιρεία τηρήσει τις συμφωνίες της με την ΕΕ και ξεκινήσει να παραδίδει εγκαίρως τα συμβόλια που συμφώνησε να παραδώσει.

Προς αποφυγήν μιας τέτοιας, δυσχερούς για το Ηνωμένο Βασίλειο κατάστασης, η βρετανική κυβέρνηση φαίνεται πως έχει αρχίσει να μηχανεύεται πιθανές εναλλακτικές λύσεις- μεταξύ των οποίων και μια πιο ίση μοιρασιά των εμβολίων που θα παραχθούν κατά το επόμενο διάστημα.

Παράλληλα, πηγές μέσα από την ολλανδική κυβέρνηση ισχυρίζονται πως ένα «μπλόκο» των εξαγωγών προς το Ηνωμένο Βασίλειο δεν ανήκε στις προθέσεις του ολλανδικού κράτους, ωστόσο η κατάσταση μοιάζει να ξεφεύγει από την ευχέρειά του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!