Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Πλήρης επιβεβαίωση του «Ε.Τ.»: Τρίμηνη παράταση για την e-ταυτότητα
[Ελεύθερος Τύπος]: Πλήρης επιβεβαίωση του «Ε.Τ.»: Τρίμηνη παράταση για την e-ταυτότητα

[Ελεύθερος Τύπος]: Πλήρης επιβεβαίωση του «Ε.Τ.»: Τρίμηνη παράταση για την e-ταυτότητα

Μαρίνα Ξυπνητού

Παράταση μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου για την υποχρεωτική συμπλήρωση της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου έδωσε και επίσημα το υπουργείο Περιβάλλοντος, επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου.
Συγκεκριμένα με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα δίνεται τρίμηνη παράταση, ενώ όπως σημειώνει δεν πρόκειται να δοθεί άλλη πίστωση χρόνου.

Σύμφωνα με τα όσα εξήγησε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς, «λαμβάνοντας υπόψη τη σημαντική αύξηση του αφορολογήτου στις γονικές παροχές που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης -εξαγγελία που οδήγησε σε μεγάλο όγκο νέων μεταβιβάσεων ακινήτων-, σε συνδυασμό δε με τις νέες αντικειμενικές τιμές ακινήτων που θα ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου του 2022 και αξιολογώντας τις αναφορές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων, των Συμβολαιογράφων καθώς και του τεχνικού κόσμου, παρατείνουμε την ισχύ της βεβαίωσης μηχανικού μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2021. Δίνουμε τη δυνατότητα στους πολίτες να επωφεληθούν των ευεργετικών νέων δεδομένων, ωστόσο καθίσταται σαφές ότι αυτή η παράταση θα είναι και η τελευταία». Η παράταση αναμένεται να κυρωθεί άμεσα με σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Ολα σε… τάξη

Να σημειωθεί ότι από το νέο έτος όλες οι πράξεις θα γίνονται υποχρεωτικά μέσα από την έκδοση της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου.

Η ΗΤΚ πρόκειται να βάλει συνολικά «τάξη» στο κτιριακό απόθεμα της χώρας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!