Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού: Εισαγγελική παρέμβαση στη Δράμα – Πλεύρης: Θα ελεγχθούν όλοι
[Ελεύθερος Τύπος]: Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού: Εισαγγελική παρέμβαση στη Δράμα – Πλεύρης: Θα ελεγχθούν όλοι

[Ελεύθερος Τύπος]: Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού: Εισαγγελική παρέμβαση στη Δράμα – Πλεύρης: Θα ελεγχθούν όλοι

Την παρέμβαση των δικαστικών Αρχών προκάλεσαν οι καταγγελίες του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας περί πλαστών πιστοποιητικών νόσησης που ζητούσαν από εργαστήρια ανεμβολίαστοι.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν στελέχη του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας, η πλειοψηφία των… αιτημάτων για «μαϊμού» πιστοποιητικά νόσησης αφορούν σε εκπαιδευτικούς, υγειονομικούς, καθώς και εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση (δημοτικοί υπάλληλοι κ.ά.).

Κατά τις πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, σήμερα το μεσημέρι παρενέβη στο ζήτημα η εισαγγελία, με τον αρμόδιο εισαγγελέα να δίνει εντολή για προανακριτική εξέταση των μελών του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας. Η έρευνα εντάσσεται στο πλαίσιο της πανελλαδικής προσπάθειες εξιχνίασης κυκλωμάτων που εκδίδουν πλαστά πιστοποιητικά νόσησης και εμβολιασμού.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, μεταξύ άλλων, ζητήθηκε από την 4η ΥΠΕ να εξαιρεθούν τα rapid test από την πλατφόρμα έκδοσης πιστοποιητικών νόσησης. Τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας δηλώνουν ότι πρόκειται για κύκλωμα και ότι είναι βέβαιοι για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Θάνος Πλεύρης: Θα γίνουν παντού έλεγχοι

Στο θέμα με τα πλαστά πιστοποιητικά αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας Θανάσης Πλεύρης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ξεκαθαρίζοντας ότι θα γίνουν παντού έλεγχοι, ενώ παράλληλα αυστηροποιείται του πλαίσιο των ελέγχων.

Επίσης, εκτίμησε ότι μετά την έκταση που πήρε το φαινόμενο δεν θα έχουμε νέες περιπτώσεις, ενώ σημείωσε ότι μετά την ψήφιση της υποχρεωτικότητας πρέπει να εξαντληθεί ο έλεγχος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!