Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Πιστή στον σκληρό νόμο της ισλαμικής Σαρία και η νέα γενιά των Ταλιμπάν
[Ελεύθερος Τύπος]: Πιστή στον σκληρό νόμο της ισλαμικής Σαρία και η νέα γενιά των Ταλιμπάν

[Ελεύθερος Τύπος]: Πιστή στον σκληρό νόμο της ισλαμικής Σαρία και η νέα γενιά των Ταλιμπάν

ΑΛΙΚΗ ΚΟΤΖΙΑ

Πολύ γρήγορα διαψεύσθηκαν οι προσδοκίες πως η «δεύτερη φορά» των Ταλιμπάν θα ήταν πιο ήπια και ανεκτική.

Η μεταβατική κυβέρνηση του Αφγανιστάν, που ανακοινώθηκε την Τρίτη, επαναλαμβάνει τις ίδιες μεθόδους άσκησης εξουσίας και ακολουθεί την ίδια τακτική που υπαγορεύει ο ισλαμικός νόμος Σαρία. Οι διαμαρτυρίες των γυναικών και η αντιμετώπιση άλλων πολιτών, δημοσιογράφων ή αντιφρονούντων δείχνει πως η επάνοδος των Ταλιμπάν («Ταλιμπάν 2.0» αποκαλούν τα διεθνή Μέσα τη νέα κατάσταση στο Αφγανιστάν) μοιάζει σαν εικόνα από το παρελθόν.

Οι Ταλιμπάν έριξαν προειδοποιητικά πυρά στη συγκέντρωση γυναικών, που για πολλοστή φορά τις τελευταίες μέρες βγήκαν κατά χιλιάδες στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν εναντίον του σκληρού νόμου Σαρία, που τις στερεί κάθε ατομικό δικαίωμα λόγω του φύλου τους. Τα βίντεο από τους πυροβολισμούς και τις κραυγές γυναικών κάνουν το γύρο του κόσμου. Επίσης, δύο Αφγανοί δημοσιογράφοι που κάλυπταν τις διαδηλώσεις συνελήφθησαν από τους Ταλιμπάν.

Από τον επικεφαλής της κυβέρνησης μουλά Χασάν Αχούντ, που βρίσκεται στον κατάλογο των διεθνών κυρώσεων του ΟΗΕ, έως τον μουλά Γιακούμπ, γιο του «ιστορικού» πνευματικού ηγέτη των Ταλιμπάν, μουλά Ομάρ και τον Σιρατζουντίν Χακάνι (ιδρυτή του τρομοκρατικού δικτύου Χακάνι) ουδείς ξεφεύγει από τις παραδοσιακές θέσεις του ισλαμικού κινήματος που διοίκησε με σκληρό και αιματηρό τρόπο το Αφγανιστάν έως το 2001.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!