Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Το «πείραμα της Αστυπάλαιας» μάγεψε και τον διεθνή Τύπο – Διθυραμβικά σχόλια από τα ξένα ΜΜΕ
[Ελεύθερος Τύπος]: Το «πείραμα της Αστυπάλαιας» μάγεψε και τον διεθνή Τύπο – Διθυραμβικά σχόλια από τα ξένα ΜΜΕ

[Ελεύθερος Τύπος]: Το «πείραμα της Αστυπάλαιας» μάγεψε και τον διεθνή Τύπο – Διθυραμβικά σχόλια από τα ξένα ΜΜΕ

Έντονο ενδιαφέρον προκάλεσε στον διεθνή Τύπο το «Πείραμα της Αστυπάλαιας». Παγκόσμιας εμβέλειας ΜΜΕ πλέκουν το εγκώμιο για την Ελλάδα αλλά και για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία σε συνεργασία με την Volkswagen αναμένεται να μετατρέψει σε «πράσινο» το απομακρυσμένο ελληνικό νησί.

Μεγάλα διεθνή πρακτορεία όπως το Bloomberg, το Reuters, το Associated Press και το Γαλλικό Πρακτορείο αλλά και ο γερμανικός Τύπος σχολιάζουν το φιλόδοξο, πρωτοποριακό και μακρόπνοο έργο στο πρώτο ενεργειακά πράσινο νησί της Μεσογείου «Πείραμα της Αστυπάλαιας».

Σύσσωμα τα πρακτορεία επαινούν -μεταξύ άλλων- την ιδέα και την απόφαση να μεταπηδήσουν οι μεταφορές από τις παγιωμένες μορφές σε σύγχρονες, υβριδικών συστημάτων παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.

«Handelsblatt» (Γερμανική εφημερίδα)

«Ένα νησί του Αιγαίου γίνεται το μελλοντικό εργαστήριο για την απανθρακοποίηση στην Ευρώπη», είναι ο τίτλος της γερμανικής εφημερίδας «Haldelsblatt» για το «Πείραμα της Αστυπάλαιας».

«Στην Αστυπάλαια, η ελληνική κυβέρνηση και ο γερμανικός όμιλος VW υλοποιούν ένα πιλοτικό έργο για ολιστική, κλιματικά ουδέτερη ηλεκτρονική κινητικότητα», προσθέτει. «Η VW θέλει να συνεργαστεί με την ελληνική κυβέρνηση για να μετατρέψει την Αστυπάλαια σε ένα έξυπνο, βιώσιμο νησί τα επόμενα πέντε χρόνια».

«Εξετάζουμε εδώ σε πραγματικό χρόνο τι παρακινεί τους ανθρώπους να στραφούν στην ηλεκτρονική κινητικότητα και ποια κίνητρα χρειάζονται για τη μετάβαση σε έναν βιώσιμο τρόπο ζωής», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της VW, Χέμπερτ Ντίες στο Twitter: «Η Αστυπάλαια θα καταστεί ένα εργαστήριο στο μέλλον για την απανθρακοποίηση στην Ευρώπη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!