Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Το πιο βάρβαρο «έθιμο»: Έσφαξαν 1.428 δελφίνια στα Nησιά Φερόε [σκληρές εικόνες]
[Ελεύθερος Τύπος]: Το πιο βάρβαρο «έθιμο»: Έσφαξαν 1.428 δελφίνια στα Nησιά Φερόε [σκληρές εικόνες]

[Ελεύθερος Τύπος]: Το πιο βάρβαρο «έθιμο»: Έσφαξαν 1.428 δελφίνια στα Nησιά Φερόε [σκληρές εικόνες]

Ένας αριθμός-ρεκόρ λευκόπλευρων δελφινιών δολοφονήθηκαν στα Νησιά Φερόε, με σχεδόν 1.500 θηλαστικά του είδους να σφαγιάζονται κατά τη διάρκεια του φρικιαστικού κυνηγιού το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με τη Daily Mail , πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό καταγεγραμμένων νεκρών δελφινιών στο πλαίσιο του παραδοσιακού ετήσιου κυνηγιού που γίνεται εδώ και τέσσερις αιώνες και είναι γνωστό ως Grindadrap ή Grind στα Φερόε.

Κάθε χρόνο 1.000 θαλάσσια θηλαστικά θανατώνονται, σύμφωνα με τα στοιχεία που διατηρούν τα Νησιά Φερόε.

Βάρκες οδηγούν τα λευκά δελφίνια του Ατλαντικού προς έναν κόλπο στην ακτή του νησιού Skálafjørður όπου οι άνδρες περιμένουν να σκοτώσουν τα ζώα στα ρηχά με γάντζους, μαχαίρια και δόρατα ως μέρος της τοπικής παράδοσης.

Οι κάτοικοι είναι διχασμένοι για το «έθιμο», που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις περιβαλλοντικών οργανώσεων. Ωστόσο πολλοί παροτρύνουν ξένα ΜΜΕ και ΜΚΟ να σεβαστούν την παραδοσιακή νησιωτική κουλτούρα τους, όπου η αλιεία διατηρεί κεντρική θέση και το κρέας φυλάσσεται για φαγητό.

Οι ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων έχουν καταδικάσει τη «βάρβαρη» πρακτική, αλλά άλλοι λένε ότι είναι ένα σημαντικό μέρος της τοπικής τους παράδοσης.

Το Grindadrap χρονολογείται από τον 9ο αιώνα όταν οι Βίκινγκς εγκαταστάθηκαν για πρώτη φορά στα νησιά του Βόρειου Ατλαντικού.

Πρόκειται για το μόνο είδος φαλαινοθηρίας που υπάρχει ακόμα στη δυτική Ευρώπη, ενώ σύμφωνα με τη νομοθεσία από τα νησιά Φερόε μπορούν ακόμα να θανατωθούν συγκεκριμένα είδη φάλαινας και φώκιας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!