Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Ποινικός Κώδικας: Αυτά είναι τα εγκλήματα που έφεραν τις αλλαγές αλλά θα δικαστούν με τον παλιό
[Ελεύθερος Τύπος]: Ποινικός Κώδικας: Αυτά είναι τα εγκλήματα που έφεραν τις αλλαγές αλλά θα δικαστούν με τον παλιό

[Ελεύθερος Τύπος]: Ποινικός Κώδικας: Αυτά είναι τα εγκλήματα που έφεραν τις αλλαγές αλλά θα δικαστούν με τον παλιό

ΣΟΦΙΑ ΣΠΙΓΓΟΥ

Στο τέλος Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου αναμένεται να φτάσει στη Βουλή το νομοσχέδιο με τις αλλαγές στον πολύπαθο πλέον Ποινικό Κώδικα.

Η διαβούλευση των 93 άρθρων που τροποποιούνται λήγει την ερχόμενη Παρασκευή, ενώ στο ίδιο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται αλλαγές και στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Οι προτεινόμενες από το υπουργείο Δικαιοσύνης τροποποιήσεις φαίνεται πως «υπαγορεύθηκαν» από υποθέσεις που απασχόλησαν την κοινή γνώμη, όπως οι φωτιές σε Αττική και Εύβοια το καλοκαίρι ή τα τουρκικά αλιευτικά στο Αιγαίο, αλλά και από αποτρόπαια εγκλήματα που συγκλόνισαν το πανελλήνιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προωθούμενες αλλαγές δεν επηρεάζουν πολύκροτες υποθέσεις που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, αλλά αφορούν υποθέσεις που θα προκύψουν μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Ομως, εκτιμάται πως ήταν αυτές οι υποθέσεις που αποκάλυψαν κενά και αδυναμίες και επηρέασαν τον νομοθέτη στον τρόπο με τον οποίο διαμόρφωσε τα επίμαχα άρθρα.

» Κορονοϊός: Επιθέσεις σε εκπαιδευτικούς, γιατρούς, καθώς και στον σταθμάρχη του μετρό

«Τείχος» προστασίας σε δημόσιους λειτουργούς από επιθέσεις τη στιγμή που εκτελούν το καθήκον τους βάζει το νέο νομοσχέδιο, καθώς πλέον θα αποτελεί επιβαρυντική περίσταση η τέλεση σωματικής βλάβης εις βάρος υπαλλήλου κατά την εκτέλεση της εργασίας του, με αποτέλεσμα η ποινή να είναι υψηλότερη. Αυτό σημαίνει ότι, εάν κάποιος επιτεθεί σε εκπαιδευτικό, ο οποίος κατά τη διάρκεια της εργασίας του επιχειρεί να επιβάλει τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, θα αντιμετωπίσει αυστηρότερη ποινή από εκείνη που θα αντιμετώπιζε σήμερα. Για παράδειγμα, ο γονέας που βιαιοπράγησε στα Χανιά εις βάρος εκπαιδευτικού που δεν επέτρεψε στο παιδί του πρώτου να μπει στο σχολείο χωρίς μάσκα, με τον νέο κώδικα θα αντιμετώπιζε βαρύτερη ποινή, καθώς η τέλεση σωματικής βλάβης εις βάρος υπαλλήλου κατά την εκτέλεση της εργασίας του θα αποτελεί -όταν ψηφιστεί ο κώδικας- επιβαρυντική περίσταση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!